Sponsor

ATHENS WEATHER

Τελικά πάτησε ο άνθρωπος στο Φεγγάρι; Νέο βίντεο προσπαθεί να αποδείξει πως όλα ήταν ένα ψέμα

Το πρόγραμμα Απόλλων (γνωστό και σαν Project Apollo) ήταν το τρίτο επανδρωμένο διαστημικό πρόγραμμα της NASA. Σκοπός του ήταν η επανδρωμένη εξερεύνηση της Σελήνης.

Ο στόχος αυτός εκπληρώθηκε όταν οι αστροναύτες Νηλ Άρμστρονγκ και Buzz Aldrin, μέλη του Απόλλων 11, προσσελήνωσαν την σεληνάκατο τους στις 20 Ιουλίου 1969 και έγιναν οι πρώτοι άνθρωποι στην ιστορία που περπάτησαν στην επιφάνεια της Σελήνης και ενός άλλου ουράνιου σώματος γενικότερα. Ακολούθησαν άλλες πέντε αποστολές ανθρώπων στην Σελήνη, με τελευταία το Απόλλων 17 που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 1972. Συνολικά 12 αστροναύτες περπάτησαν στο Φεγγάρι. Είναι όμως πράγματι έτσι;

Δεν είναι λίγοι οι συνωμοσιολόγοι που υποστηρίζουν πως όλο αυτό, δηλαδή τα βήματα του ανθρώπου στη Σελήνη, ήταν σκηνοθετημένο και επρόκειτο για λήψεις μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο στούντιο, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού για την κατάκτηση του διαστήματος που είχαν εμπλακεί οι ΗΠΑ με την Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Σήμερα ένα βίντεο έρχεται στη δημοσιότητα που θέλει να αποδείξει πως οι Αμερικανοί αστροναύτες δεν πάτησαν ποτέ στη Σελήνη.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο YouTube από τον χρήστη Streetcap1 και δείχνει κάτι πολύ περίεργο.

Συγκεκριμένα ο «ερευνητής» παρατήρησε μια παράξενη αντανάκλαση στη γυάλινη επιφάνεια του προστατευτικού της κεφαλής του αστροναύτη, που του παρακίνησε την περιέργεια. Για το λόγο αυτό τη φωτογράφησε και την ανέλυσε σε ειδικό πρόγραμμα του υπολογιστή του.

Αυτό που διαπίστωσε και ίσως να δείτε και εσείς ήταν η αντανάκλαση ενός ακόμη ατόμου που όμως δεν φοράει στολή.
«Πρόκειται για έναν μηχανικό σκηνής, όπως αυτοί που εργάζονται στο θέατρο» υποστηρίζει ο youtuber. Περιγράφει το άτομο αυτό ως έναν άνθρωπο με μακρυά μαλλιά που φοράει κάποιου είδους γιλέκο.

«Πήγαμε όντως στο Φεγγάρι; Αν είναι αλήθεια τότε γιατί αυτός ο άνθρωπος δεν φοράει διαστημική στολή;» καταλήγει ο Streetcap1.




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια