Δύο σενάρια εφιάλτης - Τα σχέδια των 9 Τούρκων στην Ελλάδα ερευνά η ΕΛΑΣ

Τη δυνατότητα που είχαν οι 9 Τούρκοι που συνελήφθησαν χθες σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής, να σχεδιάσουν βομβιστικές επιθέσεις στην Τουρκία με υλικά από την Ελλάδα ή ακόμα και την δολοφονία του Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές.

Αν πράγματι οι κατηγορούμενοι είχαν κατά νου τη δολοφονία Ερντογάν, όπως μετέδιδε χθες ο τούρκικος τύπος είναι γεγονός ότι θα ξεσπούσε μεγάλο διπλωματικό επεισόδιο με τη γείτονα χώρα, με άγνωστες εθνικές προεκτάσεις. Για το λόγο αυτό και από το Μαξίμου, δόθηκε εντολή να ερευνηθεί κάθε πτυχή αυτής της περίεργης υπόθεσης.

Καθώς στα σπίτια στην Καλλιθέα και Νέο Κόσμο, που διεξήχθη η μεγάλη επιχείρηση, βρέθηκαν πυροκροτητές και υλικά που θα μπορούσαν να αποτελέσουν βάση για την κατασκευή εκρηκτικής ύλης, η Αντιτρομοκρατική διερευνά ακόμα το ενδεχόμενο, οι κατηγορούμενοι Τούρκοι να ήρθαν στην Ελλάδα με σκοπό την συγκέντρωση πυρομαχικών που δεν μπορούσαν να αποκτήσουν στην Τουρκία.
Οι 9 Τούρκοι φέρονται σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, να αγόρασαν φωτιστικό πετρέλαιο και το λίπασμα από την χώρα μας, υλικά με τα οποία μπορεί κάποιος να φτιάξει εκρηκτικό μηχανισμό. Τα υλικά αυτά είναι νόμιμα και στην Τουρκία, ωστόσο επειδή προφανώς οι αρχές γνωρίζουν αυτήν την ιδιότητά τους, με νόμο από το 2000 απαιτείται ταυτότητα για να μπορέσει κάποιος να τα αγοράσει!

Για το λόγο αυτό η Αντιτρομοκρατική, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει επεκτείνει τις έρευνες και στην Θεσσαλονίκη καθώς υπάρχουν ενδείξεις πως υπάρχει και εκεί δίκτυο του DHKP-C, που θα παραλάμβανε τα υλικά που συγκέντρωνε η ομάδα τις Αθήνας, με σκοπό να τα περάσουν παρανόμως στην Τουρκία μέσα από μυστικά περάσματα στα σύνορα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια