Ξαφνικός χειμώνας! Γιατί ο υδράργυρος έπεσε μέχρι και 10 βαθμούς σε λίγη ώρα

Μας αιφνιδίασε ο χειμώνας που μπήκε ξαφνικά ρίχνοντας τον υδράργυρο μέσα σε λίγη ώρα, έως και 10 βαθμούς Κελσίου, σε κάποιες περιοχές.

Στο Σταθμό του Αστεροσκοπείου στην Πεντέλη σε διάστημα περίπου μίας ώρας η θερμοκρασία έπεσε από τους 14 βαθμούς Κελσίου που ήταν στις 12.50, στους 6 βαθμούς στις 14.00. Στη Δροσιά Αττικής από τη 1 ως τις 3 το μεσημέρι η θερμοκρασία έπεσε δέκα βαθμούς Κελσίου -από τους 16 στους 6 βαθμούς- ενώ ανάλογες μεταβολές κατέγραψε ο υδράργυρος στο Τατόι, τα Βίλια, την Αγία Παρασκευή και την Παλλήνη Αττικής.

Ο λόγος, όπως σημειώνεται στο news247, είναι η διέλευση ενός ψυχρού μετώπου το μεσημέρι της Δευτέρας, που διαπέρασε αρκετά σημεία της Αττικής. Μάλιστα το φαινόμενο, εκτός από το ξαφνικό κρύο, είχε επίσης ως αποτέλεσμα να ντυθεί στα λευκά για πρώτη φορά φέτος και το βουνό της Πάρνηθας.

Η ψυχρή αυτή μάζα μας ήρθε από τα βόρεια, ενώ σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, χιονισμένες εικόνες επικρατούν από το πρωί σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας ακόμη και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο.

Για την Τρίτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση. Νέα πτώση αναμένεται να καταγράψει η θερμοκρασία, κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια