Νέα τορπίλη στον Λευκό Οίκο! Ο πρώην συνεργάτης του Τραμπ, Τζορτζ Παπαδόπουλος, ομολόγησε ότι κετέθεσε ψέματα στο FBI

Πρόκειται για τον τρίτο σύμβουλο του προεκλογικού επιτελείου που αντιμετωπίζει ποινική δίωξη


Ψευδείς καταθέσεις ομολόγησε ότι έδωσε σε πράκτορες του FBI, ο Τζορτζ Παπαδόπουλος, σύμφωνα με τα όσα έγιναν σήμερα γνωστά από τον ομοσπονδιακό ειδικό εισαγγελέα που έχει αναλάβει την έρευνα για τη Ρωσία.

Με αυτή την εξέλιξη πρόκειται για τον τρίτο κατά σειρά σύμβουλο του επιτελείου που είχε αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις.

Ο Παπαδόπουλος είναι δικηγόρος από το Σικάγο που εξειδικεύεται σε ενεργειακά θέματα. Συμμετείχε στη ομάδα συμβούλων του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters και του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο δικηγόρος δήλωσε ένοχος την 5η Οκτωβρίου ότι είπε ψέματα στους ομοσπονδιακούς πράκτορες σε μια υπόθεση που γνωστοποιήθηκε σήμερα, τονίζεται σε μια ανακοίνωση του γραφείου του εισαγγελέα.

Ο Παπαδόπουλος μέσω των ψευδών δηλώσεών του «παρεμπόδισε την έρευνα του FBI που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με τις πιθανές διασυνδέσεις ή τον ενδεχόμενο συντονισμό μεταξύ των προσώπων που συνδέονταν με την εκστρατεία και της ρωσικής κυβέρνησης με στόχο την ανάμειξη (της Μόσχας) στις προεδρικές εκλογές του 2016» υπογραμμίζεται στο έγγραφο που υπέγραψε ο εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια