Εκπαιδεύουν κομάντος απέναντι από τα ελληνικά νησιά για…ρεσάλτο!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
Σχολή εκπαίδευσης κομάντος για επιθετικές επιχειρήσεις της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής, στην Φώκαια της επαρχίας Σμύρνης, απέναντι ακριβώς από τα ελληνικά νησιά.

Όπως αναφέρει αναλυτική έρευνα της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, έχει εντατικοποιηθεί η εκπαίδευση των κομάντος στην Σχολή Κομάντος της Στρατοχωροφυλακής στη Φώκαια της Σμύρνης με την καθοδήγηση έμπειρων, όπως τονίζεται, αξιωματικών εκπαιδευτών και με ασκήσεις παντός καιρού και συνθηκών.

Ανάμεσα στις ασκήσεις είναι και το υποχρεωτικά τροχάδην στα…27 χιλιόμετρα, (!!!) άσκηση στην οποία μετέχουν και… γυναίκες κομάντος! -Aferin –Aferın!

Η βασική ειδική εκπαίδευση για τους βαθμοφόρους διαρκεί 43 εβδομάδες και για τους υπαξιωματικούς κομάντος 16 εβδομάδες, ενώ για τις ειδικές ασκήσεις χρησιμοποιούν ειδικά τεθωρακισμένα οχήματα Cobra και ρουκέτες παραγωγής της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας.

Τους τελευταίους μήνες έχει εντατικοποιηθεί η εκπαίδευση καθώς οι ανάγκες καταπολέμησης της τρομοκρατίας και κάθε είδος εχθρού της Τουρκίας όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά έχουν αυξηθεί στο έπακρο.

Με πολύ … «αγάπη» λοιπόν, από την άλλη πλευρά του Αιγαίου!

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια