Έρχονται εξελίξεις: Οι Σκοπιανοί γκρεμίζουν τα αγάλματα της «μακεδονικής» ιστορίας και ο Π.Καμμένος βλέπει σύντομα λύση

Γράφει ο Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Όλα δείχνουν ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει κινητικότητα για οριστική λύση στο Σκοπιανό αφού οι ίδιοι οι Σκοπιανοί πήραν την απόφαση της κατεδάφισης  μιας σειράς μνημείων που δήθεν σηματοδοτούν την υποτιθέμενη «μακεδονική» κουλτούρα,
ιστορία και παράδοση και πριν λίγες ημέρες ο ίδιος ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ και κυβερνητικός εταίρος Π.Καμμένος δήλωσε πως βρισκόμαστε κοντά στην επίλυση του ζητήματος της ονομασίας

Ο πρώην δήμαρχος και μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Μίροσλαβ Γκάρτσεφ, πρόεδρος της επιτροπής για την καταστροφή όλων των μνημείων που ανεγέρθησαν στο κέντρο της πρωτεύουσας ανακοίνωσε την σχετική κίνηση.

«Ανακοίνωσαν την απόφαση να κατεδαφίσουν πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία της πρωτεύουσας, των Σκοπίων, των οποίων  η κατεδάφιση μόνη της, θα κοστίσει περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ,  πλέον της ζημιάς που θα γίνει. Η κυβέρνηση θα κάνει μια συνειδητή καταστροφή της κρατικής περιουσίας, αξίας τουλάχιστον 15 εκατομμυρίων ευρώ, μνημεία που θα καταστραφούν και θα διαγραφούν», σημειώνει το δημοσίευμα της σλαβικής εφημερίδας των Σκοπίων ‘ Βέτσερ’, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση ανέφερε τη καταστροφή των αγαλμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Φιλίππου του Β΄, και άλλων.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι πρόκειται για μνημεία που τονίζουν την εθνική ταυτότητα των δήθεν «Μακεδόνων», για τα οποία αποφασίστηκε με χρήματα από τον προϋπολογισμό η ανέγερσή τους, μνημεία για οποία ο  Σοσιαλδημοκράτης πρώην δήμαρχος του Κέντρου των Σκοπίων, Μίροσλαβ Γκάρτσεφ αμφισβητεί το συμβολισμό τους

Η ‘Βέτσερ’ επικρίνει την απόφαση αυτής της κυβέρνησης για την κατεδάφιση όλων των μνημείων από την πρωτεύουσα και θέτει θέμα γιατί δεν ξηλώνονται και όλα τα αγάλματα, όπως του Σκεντέρμπεη, που ανέγειραν οι Αλβανοί και η απόφαση προβλέπει μόνο εκείνα τα μνημεία των (ψευδο)μακεδόνων… όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο

Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων έθιξε πριν λίγες ημέρες από την Θεσσαλονίκη ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, εκτιμώντας ότι πλησιάζει προς επίλυση.

Είπε μάλιστα ότι «η οποιαδήποτε απόφαση, η οποία θα συμπεριλαμβάνει το ελληνικό όνομα Μακεδονία ή παράγωγό του στην ονομασία αυτής της σλαβικής εθνότητας θα είναι μια απόφαση, η οποία θα αντιτίθεται στην απόφαση του συμβουλίου αρχηγών των κομμάτων, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, το 1992».

Ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ως εκ τούτου, ότι «οποιαδήποτε κι αν είναι η λύση, προκειμένου να έχει νομιμοποιηθεί, απαιτείται η επανασύσταση του Συμβουλίου Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η ομόφωνη απόφαση των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στο συμβούλιο αυτό για την αποδοχή μιας λύσης».

Σε περίπτωση διαφωνίας κάποιου αρχηγού, υπέδειξε την οδό του δημοψηφίσματος. «Οποιαδήποτε λύση, πέραν της ομόφωνης απόφασης των κομμάτων, θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα λαϊκού δημοψηφίσματος, όπου ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφανθεί» δήλωσε με έμφαση.

Οι δηλώσεις του Π.Καμμένου έγιναν στην τελετή βράβευσής του από το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙ-Θ), που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο.

Ευχαριστώντας το ΑΤΕΙ-Θ για την τιμή που τού επιφυλάχθηκε με την ύψιστη διάκριση του Ιδρύματος, το Μετάλλιο Α’ Τάξεως «Χρυσούς Αλέξανδρος», ο υπ. Αμυνας σημείωσε ότι έρχεται «σε μια πολύ ευαίσθητη στιγμή για τη Μακεδονία μας, για το όνομα της Μακεδονίας, για τη μεγάλη αυτή εθνική υπόθεση που φαίνεται να πλησιάζουμε προς τη λύση της».

Πρόσθεσε δε πως «η Μακεδονία, η μία και μοναδική, η ελληνική Μακεδονία, υπήρξε πάντα και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, στόχος της σλαβικής επιβουλής, με αποτέλεσμα να μην αποτελεί στόχο μόνο η ονομασία η ίδια αλλά και η ίδια η εδαφική ακεραιότητα και το χειρότερο η σλαβοποίηση της ιστορίας, του πολιτισμού της Μακεδονίας, τουτέστι του ελληνικού έθνους».

Σημείωσε δε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να καταλήξει αυτή η προσπάθεια στο αποτέλεσμα της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας και της παραχάραξης της Ιστορίας» και πρόσθεσε: «Οχι ως Υπουργός Αμυνας ή μέλος της κυβέρνησης αλλά ως Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούμε να συμπεριληφθεί ο όρος Μακεδονία».

Ήδη η απόφαση καταστροφής των μνημείων από τους Σκοπιανούς είναι μια μεγάλη διπλωματική επιτυχία για την Ελλάδα που έχει την σφραγίδα του Ν.Κοτζιά. Με την κίνηση αυτή οι ίδιοι οι Σκοπιανοί πλέον προκειμένου να μπουξν σε ΕΕ και ΝΑΤΟ είναι αποφσισμένοι να... παραμερίσουν την «εθνική μακεδονική» ταυτότητά τους η οποία έτσι και αλλιώς είναι εξόλοκκλήρου αποκύημα άρρωστης φαντασίας που επιχειρείται να αποκτήσει οντολογικές και ιστορικές διαστάσεις

Η ελληνική κυβέρνηση επουδενί λόγο δεν πρέπει να αποδεχθει στο νέο όνομα των Σκοπίων να υπάρχει ο όρος «Μακεδονία»



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια