Η μάχη της Καταλονίας! Φόβοι για ξέσπασμα βίας στο δημοψήφισμα – Φορτηγά της εθνοφρουράς στα εκλογικά τμήματα

Εξαιρετικά κρίσιμη και ιστορική η σημερινή ημέρα για την Ισπανία - Η αστυνομία απέκλεισε χιλιάδες εκλογικά κέντρα με τους διαδηλωτές να καταλαμβάνουν σχολεία ως «εν δυνάμει» εκλογικά τμήματα - Πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις σε όλη την ισπανική επικράτεια

Κάλπες και ψηφοδέλτια έχουν αρχίσει να τοποθετούνται σε κάποια από τα εκλογικά κέντρα, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το καταλανικό τηλεοπτικό δίκτυο TV3 μετέδωσε εικόνες από ένα εκλογικό κέντρο σε προάστιο της Βαρκελώνης στο οποίο έχει τοποθετηθεί ήδη η κάλπη και τα ψηφοδέλτια. Επίσης η εφημερίδα La Vanguardia ανέφερε ότι οι κάλπες έχουν αρχίσει να φτάνουν σε αρκετά κέντρα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο Reuters, μία αυτοκινητοπομπή αποτελούμενη από περίπου 30 φορτηγάκια της εθνοφρουράς, φορτηγάκια χωρίς διακριτικά καθώς και ένα φορτηγό γεμάτο με αστυνομικές δυνάμεις αναχώρησαν από το λιμάνι της Βαρκελώνης.

Οι κάλπες για το δημοψήφισμα είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν στις 09:00 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας) και να κλείσουν στις 20:00 (τοπική ώρα, 21:00 ώρα Ελλάδας).

Δείτε ζωντανή εικόνα από το RT:



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια