Sponsor

ATHENS WEATHER

Κατάρριψη πέντε drones σε δοκιμές όπλου λέιζερ της Lockheed Martin

Πρωτότυπο οπλικό σύστημα λέιζερ της Lockheed Martin, που συνδυάζει αισθητήρες, ειδικό λογισμικό και εξειδικευμένα οπτικά, απέδειξε πως διαθέτει επαρκή καταστρεπτική ισχύ εναντίον μη επανδρωμένων αεροσκαφών, στο πλαίσιο δοκιμών που έγιναν τον Αύγουστο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, σε δοκιμές που έγιναν με τη Space and Missile Defense Command του αμερικανικού στρατού τον προηγούμενο μήνα, το σύστημα ATHENA (Advanced Test High Energy Asset), ισχύος 30 kilowatt, κατέρριψε πέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Outlaw, ανοίγματος φτερών 3,3 μέτρων στο πεδίο βολών πυραύλων Γουάιτ Σαντς στο Νέο Μεξικό. Σύμφωνα με την εταιρεία, το ATHENA χρησιμοποίησε προηγμένη τεχνολογία ελέγχου ακτίνας και ένα αποδοτικό λέιζερ ίνας στη συγκεκριμένη σειρά δοκιμών.



«Οι δοκιμές στο Γουάιτ Σαντς εναντίον ιπτάμενων στόχων επιβεβαίωσε τα μοντέλα καταστρεπτικότητάς μας και επανέλαβε τα αποτελέσματ απου είχαμε δει εναντίον στατικών στόχων στο δικό μας πεδίο βολής» είπε ο Κέοκι Τζάκσον, Chief Technology Officer της Lockheed Martin. «Καθώς ωριμάζουμε την τεχνολογία πίσω από τα οπλικά συστήματα λέιζερ, καθιστούμε το συνολικό σύστημα πιο αποτελεσματικό, φτάνοντας πιο κοντά σε ένα όπλο λέιζερ το οποίο θα παρέχει μεγαλύτερη προστασία στους στρατιώτες μας, εξουδετερώνοντας πιο εξελιγμένες απειλές από μεγαλύτερη εμβέλεια».

Το σύστημα εξουδετέρωσε τους στόχους εν πτήσει προκαλώντας απώλεια ελέγχου και ζημιές στη δομή τους. Το ATHENA είναι ένα φορητό σύστημα εδάφους που χρησιμοποιείται ως μια οικονομική βάση δοκιμών για τεχνολογίες λέιζερ οι οποίες προορίζονται για στρατιωτική χρήση και χρρησιμοποιεί το σύστημα ALADIN (Accelerated Laser Demonstration Initiative) της εταιρείας, που επιτρέπει αύξηση της κλίμακας ισχύος. Το όλο σύστημα ATHENA τροφοδοτείται από μία γεννήτρια Rolls-Royce.

H Lockheed Martin και ο αμερικανικός στρατός θα πραγματοποιήσουν αναλύσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα του συστήματος, και τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν θα αξιοποιηθούν για την περαιτέρω βελτίωση του συστήματος, τη δημιουργία καλύτερων μοντέλων και την ανάπτυξη αντίστοιχων μελλοντικών συστημάτων.



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια