Ο Β.Πούτιν προειδοποιεί για καταστροφή του πλανήτη αν οι ΗΠΑ επιμείνουν στη στρατιωτική υστερία για τη Βόρεια Κορέα

Την αυστηρή προειδοποίηση πώς η κρίση στην κορεατική χερσόνησο μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή του πλανήτη και να προκαλέσει χιλιάδες ανθρώπινες απώλειες, εξέφρασε πριν από λίγη ώρα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν από την Κίνα, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο των BRICS.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Ρώσος Πρόεδρος υπογράμμισε ότι τα παραδείγματα του Ιράκ και της Λιβύης έπεισαν την ηγεσία της Βορείου Κορέας ότι μόνο τα πυρηνικά μπορούν να την προστατεύσουν.  «κατά συνέπεια ούτε οι κυρώσεις μπορούν να την κάμψουν», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Κατέληξε λέγοντας πώς η στρατιωτική υστερία που αναπτύσσεται γύρω από την Βόρεια Κορέα μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή του πλανήτη, προφανώς εννοώντας τις ΗΠΑ και βεβαίως το ξέσπασα ενός πυρηνικού πολέμου. Η Πιονγκγιανγκ έχει αποδείξει πώς έχει πλέον πυρηνικά και μπορεί να τα χρησιμοποιήσει εναντίον της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ.

Το γεγονός επίσης ότι ο Β. Πούτιν έστειλε το μήνυμα αυτό στην Ουάσιγκτον κυρίως, και μετά στους Συμμάχους της από την Κίνα έχει και αυτό μεγάλη σημασία. Μόσχα και Πεκίνο βρίσκονται στην ίδια γραμμή και πιστεύουν πώς το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί με τα διπλωματικά μέσα και όχι με πολεμικές ιαχές, όπως κάνει τελευταία ο Ντόναλντ Τράμπ μάλλον προκαλώντας τον Κιμ Γιονγκ Ουν να συνεχίζει τις πυρηνικές δοκιμές και να κάνει το κόσμο να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Βόρεια Κορέα με κομμένη την ανάσα.

Ρωσία και Κίνα πιστεύουν επίσης πώς αν η Βόρεια Κορέα μπει στο στόχαστρο της Δύσης για τα πυρηνικά της και ξεκινήσει μία διαδικασία κυρώσεων τότε αυτές θα επεκταθούν και σε άλλες χώρες, όπως το Ιράν και θα ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου. Φροντίζουν λοιπόν να είναι το αντίβαρο στην κρίση χωρίς βεβαίως να υποστηρίζουν ανοιχτά το Κιμ Γιόνγκ Ουν.

Στην πόλη Σιαμέν της Κίνας βρίσκονται οι αρχηγοί κρατών της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Κίνας και της Νότιας Αφρικής. Τους ηγέτες των BRICS πλαισιώνουν ως παρατηρήτριες χώρες η Ταϊλάνδη, το Μεξικό, η Αίγυπτος, η Γουινέα και το Τατζικιστάν, προκειμένου οι αξιωματούχοι να συζητήσουν ένα σχέδιο “BRICS Plus” για μια ενδεχόμενη επέκταση της ένωσης σε νέα μέλη.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια