«Νταβατζήδες» τότε… «Νταβατζήδες» τώρα!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα με την γνωστή τελευταία διένεξη γνωστού πολιτικού με γνωστό μεγιστάνα-επιχειρηματία.

Ο κανόνας είναι γνωστός. Μεγιστάνες, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, κλπ αρχίζουν να αγοράζουν ΜΜΕ ακόμα και ποδόσφαιρο, (ποιος θυμάται τον θρυλικό Κοσκωτά) και να επηρεάζουν την κοινή γνώμη για να ελέγχουν στη συνέχεια την πολιτική, σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα.

Το να ασχολείσαι με τέτοια θέματα είναι πολύ πιο ζόρικο από το κάνεις κριτική στην πολιτική γραμμή των κομμάτων, γιατί εδώ όλα λειτουργούν σε άλλο επίπεδο επιχειρηματιών. που υποτίθεται ότι επενδύουν και ωφελούν την οικονομία και εδώ παίζουν πολλοί «αστάθμητοι» παράγοντες που δεν μπορεί να ξέρεις τι… «συνέπειες» θα επιφέρουν.

Το αστείο είναι ότι πολλές φορές διάφοροι πολιτικοί αναφέρουν με καταγγελτικό ύφος την λεγόμενη Διαπλοκή, αλλά ποτέ σχεδόν δεν τολμούν να αναφέρουν συγκεκριμένα ονόματα, τι είναι δηλαδή αυτή η περίφημη Διαπλοκή και ποιους εννοούν όταν αναφέρουν το όνομα της.

Αλλά και όποιοι πολιτικοί τόλμησαν όχι να τους αναφέρουν προσωπικά, αλλά να τους απειλήσουν με τον γνωστό όρο «νταβατζήδες» είχαν την γνωστή κατάληξη στην αφάνεια της πολιτικής ζωής. Τα ελεγχόμενα ελληνόφωνα ΜΜΕ τους τιμώρησαν παραδειγματικά «πνίγοντας» τους  σε «σκάνδαλα».

Και υστέρα πιστεύουμε πως έχουμε δημοκρατία και ότι πάμε και ψηφίζουμε στις εκλογές για να εκλέξουμε τους… άξιους κυβερνήτες μας που παίζουν θέατρο ότι δήθεν θα κάνουν κάτι καλύτερο από τους προηγούμενους.

Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια