Με τη βοήθεια του Μάρξ, το θαύμα του Τσακαλώτου!

Της Αλίκης Χατζή

Για να μην αδικούμε κανέναν, αυτή η κυβέρνηση μπορεί να διεκδικήσει το παγκόσμιο ρεκόρ των πιο αλλοπρόσαλλων δηλώσεων… Από τις τάξεις της πέρασαν αστέρες και αστέρες του «επαναστατικού» εν Ελλάδι κινήματος οι οποίοι δεν κατάφεραν - πάνω στον κυβερνητικό τους οίστρο -
να ελέγξουν τις δηλώσεις τους ή την στοιχειώδη τους συνάφεια με τον ορθό λόγο, την κοινή λογική, την συνέπεια και την ηθική υπόσταση.

Μέσα σε αυτό τον πραγματικά σκληρό ανταγωνισμό ασυναρτησιών παντός είδους, οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Τσακαλώτου στην Ολομέλεια της Βουλής διεκδικούν επάξια το πρώτο βραβείο. Ο κύριος Τσακαλώτος  με την παγκοσμίως εγνωσμένη θεωρητική του κατάρτιση και επαναστατική συγκρότηση, αφού διέψευσε ότι στο πρόσφατο Euroworking Group δέχθηκε παρατηρήσεις από τους δανειστές για καθυστέρηση στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων και των αποκρατικοποιήσεων, υποσχέθηκε αύξηση των εισοδημάτων των επιχειρηματιών χωρίς μείωση των μισθών των εργαζομένων!!!

Μιλώντας σχετικά με τις προτάσεις του υπουργείου Εργασίας, είπε: «Για εμάς δεν είναι όλα οικονομία. Αυτό που φέρνουμε θα σπρώξει τους εργοδότες να βρουν τρόπους αύξησης των εισοδημάτων τους χωρίς να μειώσουν μισθούς. Στο «κεφάλαιο» υπάρχει σημείο όπου ο Μαρξ μιλά για ελευθερία και λέει ότι στον Καπιταλισμό η ελευθερία τελειώνει στην είσοδο των εργοστασίων. Εμείς λέμε ότι οι εργαζόμενοι –ες είναι αδιαίρετοι. Δεν μπορείς να είσαι δημοκράτης και να ψηφίζεις και να συζητάς και στο χώρο δουλειάς να είσαι σκλάβος. Αν θέλεις να έχεις δημοκρατία και σκεπτόμενους ανθρώπους , δεν μπορεί να υπάρχουν εργασιακοί χώροι που να λένε ότι εδώ ισχύει μόνο η βούληση του εργοδότη. Το μοντέλο μας θα είναι πιο δίκαιο και αναπτυξιακό. Και θα δημιουργεί ανθρώπους με σεβασμό».

Το θέμα, ξεφεύγει από τα παραδοσιακά ιδεολογικά πλαίσια. Πρόκειται για μέλη κυβέρνησης, που, απλά, δεν μπορούν να αρθούν ούτε κατά διάνοια στο ύψος των περιστάσεων. Με ποιον τρόπο μπορεί να αντιμετωπιστεί ένας σημαντικός κυβερνητικός παράγοντας, ο Υπουργός Οικονομικών, βασικός συνομιλητής των ευρωπαίων εταίρων και δανειστών μας, που εκστομίζει αυτήν την ανοησία την στιγμή που: Παραμένουν στο «κόκκινο» 1 στις 4 επιχειρήσεις, ενώ το ποσοστό των επιχειρήσεων που δηλώνει ότι έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία παραμένει στο 23,8%. Την ώρα που περίπου 12.500 – 13.000 επιχειρήσεις (κυρίως πολύ μικρές και αυτοαπασχολούμενοι) αναμένεται να διακόψουν τη δραστηριότητά τους, ενώ από τα πιθανά λουκέτα των επιχειρήσεων, προκύπτει υψηλός κίνδυνος απώλειας για 21.000 θέσεις συνολικής απασχόλησης.

Τι προτείνει ο κύριος Τσακαλώτος για όλους αυτούς και από όλους αυτούς τι ακριβώς ζητά να κάνουν; Να σηκώσουν αγκαλιά με τον ΣΥΡΙΖΑ το λάβαρο της ταξικής τους υπόστασης και συνείδησης για να γίνει πράξη το… «σημείο» του Μαρξ που καμαρωτός – καμαρωτός ανέφερε;

Φτάσαμε πλέον σήμερα να παρακολουθούμε απαθείς, τη λατρεία της παρακμής, του εκπεσμού, την κατακρήμνιση του επιπέδου ζωής, την εξόντωση της (ιδεολογικά μισητής) μεσαίας τάξης, και αντί άλλων, η κυβέρνηση που θα τα άλλαζε όλα (προς το καλύτερο), υπερήφανη μας δείχνει με το δάχτυλο τα… συσσίτια που μας ετοιμάζει! Διευθέτησε όλα τα βασικά ζητήματα για τα οποία κλήθηκε να δώσει αξιόπιστες λύσεις και τώρα στρώνει τραπέζι στη μιζέρια μας.

Έχοντας ξοδέψει δραματικά κάθε απλοϊκό επιχείρημα, κάθε υπερβολή, κάθε δυνατότητα ψεύδους (ψεύδονται με την φυσικότητα που αναπνέουν), κινείται στο αόριστο τοπίο της αυταπάτης με μόνη σταθερά την παραμονή της στην εξουσία. Έχοντας υπογράψει ότι ήταν αδιανόητο να υπογραφεί, έχοντας υποθηκεύσει το μέλλον γενεών και γενεών, πολιτεύεται απεγνωσμένα και ολέθρια, εμπορευόμενη την όποια αξία του παρωχημένου εν Ελλάδι κεφαλαίου της Αριστεράς, καταντώντας την ιδεολογία από την οποία υποτίθεται ότι εμφορείτο, κενό γράμμα, χειροπιαστή αυταπάτη. Εκτός από τη χώρα, η κυβέρνηση χρεοκοπεί πλέον και το όποιο αριστερό ιδεολογικό κεφαλαίο είχε απομείνει ακέραιο από την ιστορία.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια