Το ISIS κατέρρευσε: Οι Κούρδοι κατέλαβαν το 50% της Ράκκα - Δυνάμεις Σύρων Tiger στην Deir Ezzor! | Bίντεο

Γράφει ο Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Καταρρέει το μέτωπο των ισλαμιστών του ISIS στην Ράκκα όπου οι Κούρδοι των SDF κατέλαβαν το 50% της πόλης έχοντας θέσει υπό έλεγχο όλα τα νότια περίχωρα διαμέσου των οποίων μπόρεσαν να ενοποιήσουν τον ανατολικό με το δυτικό «θύλακα» (περιοχές που είχαν καταλάβει οι SDF τους προηγούμενους μήνες).

Οι μαχητές των SDF συνεχίζουν την προώθησή τους διαμέσου των αμυντικών γραμμών του ISIS στην πόλη της Raqqa.

Βίντεο από το πρακτορείο ANHA δείχνει τους Κούρδους να επικεντρώνουν τα πυρά τους στους εναπομείναντες πυρήνες ενόπλων στις περιοχές που κατελήφθησαν.

Ταυτόχρονα η USAF σφυροκοπάει καθημερινά τις θέσεις των ισλαμιστών για να εμποδίσει κινήσεις τους μέσα στην πόλη προς ενίσχυση των εμπροσθοφυλακών τους στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων.

Θεωρείται πλέον σίγουρο ότι η πόλη θα εκκαθαρισθεί το αργότερο τους επόμενους 2 μήνες αν όχι νωρίτερα. Το ISIS θα έχει χάσει την «πρωτεύουσά» του και θα διατηρεί αστική παρουσία σε μεγάλη πόλη μόνο στην μισή... Deir Ezzor.

Όμως στην επαρχία της Deir Ezzor έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους Σύροι στρατιώτες μετά από 4 ολόκληρα χρόνια!

Πέρασαν τα όρια της μονάδες των επίλεκτων Tigers και συνεχίζουν την προέλασή τους προς την υπό πολυετή πολιορκία Deir Ezzor. Απέχουν πλέον από την πόλη λιγότερο από 60 χλμ!

Επί του πρακτέου το ISIS σε λίγους μήνες θα πάψει να υφίσταται σε Ιράκ και Συρία. Όμως ειδικοί αναλυτές θεωρούν βέβαιο ότι η οργάνωση θα συνεχίσει τον ένοπλο αγώνα της πλέον στην Ευρώπη και ότι ήδη μεγάλο μέρος των μαχητών της έχει περάσει τα ευρωπαϊκά σύνορα διαμέσου της Ελλάδας προκειμένου να αποφύγουν τον βέβαιο αφανισμό τους στα πεδία των μαχών και να διοργανώσουν άλλες αιματηρές συγκρούσεις αυτή τη φορά μέσα σε «εχθρικό» έδαφος που θα είναι πολύ πιο δύσκολο να παταχθούν







* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια