«Γεύση» από τον πύραυλο Falcon Heavy της SpaceX

Λίγους μήνες πριν την προγραμματισμένη παρθενική εκτόξευση του ισχυρότερου πυραύλου στον πλανήτη από τη SpaceX, τον Falcon Heavy, ο ιδρυτής της εταιρείας, Έλον Μασκ, έδωσε μια «γεύση» από την επερχόμενη πτήση αναρτώντας animation βίντεο στον λογαριασμό του στο Instagram την Παρασκευή.

Όπως γράφει ο ίδιος, ο τρικινητήριος Falcon Heavy έχει τη διπλάσια ισχύ του αμέσως επόμενου πυραύλου στην κατάταξη των ισχυρότερων στον κόσμο- και, όπως προειδοποιεί, πολλά είναι αυτά που μπορούν να πάνε στραβά στην εκτόξευση τον Νοέμβριο.

Ο πύραυλος αυτός έχει τριπλάσια ισχύ σε σχέση με τον μικρότερο Falcon 9, που χρησιμοποιεί ήδη η εταιρεία, και μπορεί να θέσει μεγάλα φορτία δεκάδων τόνων σε τροχιά- οπότε και αποτελεί βασικό κομμάτι των σχεδιασμών της εταιρείας για αποστολές σε τροχιά για εμπορικούς σκοπούς, αλλά και μελλοντικές αποστολές στον Άρη.

Όπως στην περίπτωση του Falcon 9, θα είναι εν μέρει επαναχρησιμοποιούμενος, έτσι ώστε το βασικό κομμάτι του να επιστρέφει στη Γη για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά σε μελλοντικές εκτοξεύσεις (κάτι που η εταιρεία έχει ήδη καταφέρει να κάνει με τον Falcon 9).


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια