Επιχείρηση σοκ και δέος από ΗΠΑ – Ξεκίνησαν εντατικές πολεμικές προετοιμασίες για τη μεγάλη αναμέτρηση | Βίντεο

Η απειλή του Κιμ Γιονγκ Ουν έχει αρχίσει να σκεπάζει τον ουρανό των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς ο Βορειοκορεάτης ηγέτης ολοένα και εντείνει την προκλητικότητά του, εκτοξεύοντας βαλλιστικούς πυραύλους ακόμη και πάνω από το έδαφος της Ιαπωνίας.

Οι αμερικανικές δυνάμεις, αν και θεωρούν το συγκεκριμένο ενδεχόμενο σχεδόν απίθανο, ετοιμάζονται για την περίπτωση που θα δεχτούν επίθεση, δοκιμάζοντας τα αμυντικά τους συστήματα. Σε άσκηση εικονικής επίθεσης από πολεμικό πλοίο, καταρρίφθηκε πύραυλος κοντά στην περιοχή της Χαβάης, ο οποίος εκτοξεύθηκε από το USS John Paul.

Ο πύραυλος ήταν μέσου βεληνεκούς και εικάζεται πως ήταν αντίστοιχος εκείνου που εκτόξευσε το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ πριν από λίγα 24ωρα, προκαλώντας νέες ανησυχίες παγκοσμίως.

Πριν από δύο μήνες είχε προηγηθεί ανάλογο τεστ, με εκτόξευση πυραύλου από το ίδιο πολεμικό πλοίο, επίσης στην περιοχή της Χαβάης. Η τοποθεσία κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν, καθώς η Χαβάη βρίσκεται εντός της εμβέλειας των πυραύλων που έχει εκτοξεύσει το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, απειλώντας, εκτός από τη νήσο Γκουάμ, και το νησιωτικό σύμπλεγμα του Ειρηνικού ωκεανού, στο οποίο βρίσκονται αμερικανικές βάσεις και αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό των Αμερικανών.




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια