Έχει μανία με τους απόμαχους

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας έδωσε συνέντευξη όχι σε ΜΜΕ αλλά στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο μιας εταιρίας συμβούλων. Αυτή η επιλογή είναι αναμφίβολα παράδοξη (αφού οι συνεντεύξεις είθισται να παραχωρούνται σε δημοσιογράφους και όχι σε στελέχη επιχειρήσεων).

Ωστόσο, με αυτήν τη συνέντευξη ο κ. Στουρνάρας αποκάλυψε για επιπλέον μία φορά τις αληθινές απόψεις του για την κοινωνία και τις προτεραιότητές της. Υπό αυτή την άποψη προσέφερε υπηρεσία στο κοινωνικό σύνολο. Έδειξε σε όλους τι είδους νοοτροπίες είχε και έχει η «ελίτ» που χρεοκόπησε την Ελλάδα.

Σε ένα σημείο της συνέντευξης ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στο ζήτημα της εξεύρεσης πόρων για την Παιδεία και είπε τα ακόλουθα: «Χρειαζόμαστε επιδόματα για να σπουδάσουν τα παιδιά. Χρειαζόμαστε επιδόματα για να γίνει η μετάβαση από ένα εργασιακό πρότυπο σε ένα άλλο. Αυτό θέλει επιμόρφωση. Χρειάζονται πόροι. Αν τους πόρους όλους τους πηγαίνεις μόνο σε συντάξεις, δεν μένουν πόροι για την αγορά εργασίας».

Δηλαδή, οι συνταξιούχοι όχι μόνο δεν χρειάζονται στην Ελλάδα αλλά αποτελούν βάρος, μια και ο κ. Στουρνάρας, με μια σοφιστεία κατωτάτης υποστάθμης, τους αναθέτει τον ρόλο των «καταστροφέων» του μέλλοντος των νέων γενεών. Αφού παίρνουν λεφτά για τις συντάξεις τους, εξασθενούν τα δημόσια ταμεία και αυτά με τη σειρά τους δεν θα είναι σε θέση να δίνουν χρήματα, ενισχύσεις και επιδόματα για την Παιδεία. Η μια γενιά ζει σε βάρος της άλλης (κατά τον κ. Στουρνάρα).

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας, που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο ως στέλεχος του σκληρού πυρήνα του περιβάλλοντος του Κώστα Σημίτη, μάλλον λησμονά το γεγονός ότι οι συνταξιούχοι εργάστηκαν μια ζωή, έφτυσαν αίμα για να πληρώνουν εισφορές και τώρα λαμβάνουν πετσοκομμένες συντάξεις-φιλοδωρήματα.

Αυτοί που έζησαν σε βάρος των πολλών ήταν οι κλέφτες και οι απατεώνες του ΠΑΣΟΚ, οι ποινικοί των υπουργικών συμβουλίων που απολάμβαναν την εμπιστοσύνη του Σημίτη και των ομοίων του. Αυτοί χαντάκωσαν το μέλλον της Ελλάδας, όχι οι απόμαχοι της ζωής.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια