Η ΜΙΤ έχει απλώσει τα πλοκάμια της ακόμη και στη γερμανική αστυνομία!

Η τουρκική ΜΙΤ έχει απλώσει τα πλοκάμια της παντού στην Ευρώπη. Η αποκάλυψη ότι στέλεχος της γερμανικής αστυνομίας,τουρκικής καταγωγής δούλευε για την ΜΙΤ έχει προκαλέσει σάλο στη Γερμανία. Η αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Η Ντοντού Γιαζγκάν είναι στη φωτογραφία μαζί με τον Ιλχάν Σαϊγκιλί,πρώην πρόξενο της Τουρκίας στην Φραγκφούρτη. Είχαν στενές σχέσεις μέχρι που ο Σαϊγκλί διορίστηκε πρέσβης στην Ελβετία.

Σύμφωνα με τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες η Γιαζγκάν εργαζόταν και για την ΜΙΤ και συναντιόταν συχνά με τους πρόξενους της Φρανκφούρτης και του Μάινζ.

Όπως γράφουν τα tourkikanea.gr από την ημέρα που ο Ιλχάν Σαϊγκλί διορίστηκε πρέσβης στη Βέρνη ,η πρεσβεία μετατράπηκε σε

κέντρο της ΜΙΤ. Το περασμένο Μάρτιο, η μεγαλύτερη γερμανόφωνη εφημερίδα της Ελβετίας η Tages Anzeiger,στηριζόμενη στην ετήσια αναφορά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έγραψε πως η πρεσβεία στην Βέρνη έχει καταστεί κέντρο πρακτόρων της ΜΙΤ. H εφημερίδα έγραψε πως ιδιαίτερα μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος , η πρεσβεία στην Βέρνη έχει καταστεί κέντρο πρακτόρων και ότι οι τουρκικής καταγωγής μετανάστες που ζούνε στην Ελβετία πιέζονται να καταστούν πράκτορες για την πρεσβεία.

Ο Σαϊγκιλί έχει στενές σχέσεις με το παράρτημα Αυστρίας του UETD (Ένωση Ευρωπαίων Τούρκων Δημοκρατών) που είναι μια οργάνωση του ΑΚΡ, μετείχε σε πολλές συγκεντρώσεις της UETD, ασκώντας εκεί την πολιτική του ΑΚΡ. Ο πρέσβης Σαϊγκιλί έχει στενές σχέσεις εκεί και με τον Μουράτ Σαχίν-πρόεδρο του παραρτήματος Ελβετίας της UETD που είναι πράκτορας του τουρκικού κράτους και ενεπλάκη στην επίθεση στην Ζυρίχη στον δημοσιογράφο Τζαν Ντουντάρ και σε άλλα περιστατικά.

Όταν ο Ιλχάν Σαίγκιλί υπηρετούσε στην Φρανκφούρτη το πιο στενό του στέλεχος ήταν η τυφλοπόντικας της ΜΙΤ Ντοντού Γιαζγκάν που εργαζόταν στην Αστυνομική Διεύθυνση του Βιζμπάντεν. Ο Σαϊγκιλί όπου τον καλούσαν έπαιρνε μαζί του και την Γιαζγκάν. Η λεπτομέρεια αυτή δεν διέφυγε από την γερμανική υπηρεσία πληροφοριών και τεκμηριώθηκε η στενή σχέση των δύο Τούρκων. Στις 18/8/2012 είχαν βρεθεί οι δυό τους σε γεύμα στο Μπαντ Χόμπουργκ.

Μάλιστα ο Σαϊγκιλί στις 8/9/2012 πριν παραδώσει τα καθήκοντα του στην Φρανκφούρτη, είχε επισκεφτεί τουρκικής καταγωγής επαγγελματίες στην επαρχία του Έσσεν. Εκείνη την μέρα όλη την μέρα τον συνόδευε η Γιαζγκάν. Ένα άλλο όνομα που τον συνόδευε εκείνη την μέρα ήταν και ο αρμόδιος του παραρτήματος Φρανκφούρτης της UETD ο Αμπντούλ Ακπινάρ

Πηγή:militaire.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια