Φταίει η κυβέρνηση που χάνει ο Παναθηναϊκός;

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που μετά την ισοπαλία με τον Λεβαδειακό κατήγγειλε τη κυβέρνηση για το αποτέλεσμα: «Σήμερα βιώσαμε ένα από τα πολλά πρόσωπα της κυβερνητικής διαπλοκής», έλεγε μεταξύ των άλλων η σουρεαλιστική ανακοίνωση.

Παρότι αγωνίστηκε στην έδρα του, ο Παναθηναϊκός κόντεψε να χάσει από την θεωρητικά κατώτερη ομάδα της Λιβαδιάς, χωρίς καν η διαιτησία να έχει παίξει ρόλο στο αποτέλεσμα. Γενικώς η ομάδα πάει από το κακό στο χειρότερο, εξαιτίας της κακοδιοίκησης και των οικονομικών της προβλημάτων. Μόλις προχθές ο κ. Αλαφούζος πούλησε και τον Ζέκα, τον αρχηγό και ένα από τα αστέρια της ομάδας, παρότι είχε υποσχεθεί ότι θα διατηρήσει το βασικό κορμό της.

Η διοίκηση της ομάδας πήγε να πολιτικοποιήσει τις συνεχείς αποτυχίες, αλλά η προσπάθεια της είχε αντίθετο αποτέλεσμα:  προκάλεσε την οργή των φίλων των πρασίνων, τον οίκτο των αντιπάλων και τα γέλια όσων δεν «καίγονται» για τα τεκταινόμενα στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Η ΘΥΡΑ 13, που συσπειρώνει τους φανατικούς οπαδούς του ΠΑΟ,  κατηγόρησε τον κ. Αλαφούζο ότι εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες, μετέτρεψε την ομάδα σε «πολιτικό γραφείο» και  παίζει «ξεδιάντροπα παιχνίδια». Ένα από αυτά είναι η συμμαχία του με τον κ. Μαρινάκη, που από τα δικά του μέσα ενημέρωσης καταγγέλλει επίσης τη κυβέρνηση με ανάλογες, ανυπόστατες κατηγορίες. Μέχρι σήμερα, ο Παναθηναϊκός ξιφουλκούσε ενάντια στον «αιώνιο αντίπαλο» και το καθεστώς που επικρατούσε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, συχνά δικαιολογημένα και άλλοτε για να κρύψει διοικητικές και αγωνιστικές ανεπάρκειες.

Τα τελευταία χρόνια ο ΣΚΑΙ πρωταγωνίστησε στον πόλεμο εναντίον της «εγκληματικής οργάνωσης» με σφοδρές επιθέσεις εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη, αποκαλύψεις και κατηγορίες για  εμπλοκή του με το ναρκοπλοίο Νoor 1. Τα ΜΜΕ που ανήκουν στον κ. Μαρινάκη κατηγορούσαν με τη σειρά τους τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού και του ΣΚΑΙ,

Όλα αυτά ξεχάστηκαν και οι δύο επιχειρηματικοί όμιλοι, σε κοινό πολιτικό μέτωπο εναντίον της κυβέρνησης και υπέρ της ΝΔ, δεν διστάζουν πλέον να χρησιμοποιήσουν όχι μόνο τα ΜΜΕ που ελέγχουν αλλά και τους φιλάθλους των ομάδων τους. Η κατάσταση που διαμορφώνεται θυμίζει τις εποχές του μεγιστάνα των ιταλικών ΜΜΕ και ιδιοκτήτη της «Μίλαν» Μπερλουσκόνι. Και δεν επιφυλάσσει τίποτα καλό ούτε για το ποδόσφαιρο, ούτε για τη λειτουργία της Δημοκρατίας.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια