Γιατί τα πυρηνικά της Β.Κορέας είναι η τιμωρία των Αμερικανών για τον ρόλο τους στο ουκρανικό πραξικόπημα...

Ανατριχίλα! Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει την αίσθηση των Αμερικανών αναλυτών των μυστικών υπηρεσιών και εν συνεχεία της πολιτικής ηγεσίας των ΗΠΑ, από την αποκάλυψη ότι το διηπειρωτικό βαλλιστικό βλήμα (ICBM) που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα και δεν ήταν μια βορειοκορεατική "πατέντα" που μπορεί να δούλευε,
αλλά μπορεί και όχι, αλλά το παλιό (έναρξη κατασκευής 1963), σοβιετικό R-36 ή SS-9 κατά το ΝΑΤΟϊκό κωδικό και απόλυτα αρκούντως ικανό πυρηνικό όπλο να προκαλέσει πυρηνικό "Αρμαγεδώνα" και να πλήξει τις ΗΠΑ!

Στην έκδοση Mod 4 έχει 3 κεφαλές, ακτίνα δράσης 12.000 χιλιόμετρα και, ναι, μπορεί να πλήξει όλα τα σημεία του ηπειρωτικού εδάφους των ΗΠΑ! Είναι ο πρόγονος του SS-18 Satan, ενός βλήματος που από μόνο του αρκεί να καταστρέψει την δυτική ακτή των ΗΠΑ!

Η Βόρεια Κορέα απέκτησε την σχετική τεχνολογία για την κατασκευή του διηπειρωτικού πυραύλου και ειδικά στο τομέα των πυραυλοκινητήρων που είναι και το πλέον σημαντικό στοιχείο σε έναν διηπειρωτικό πύραυλο, αφού αυτός εξασφαλίζει ότι η κεφαλή θα φτάσει στον στόχο της, από την Ουκρανία το 2015.

Οταν οι νεοναζί του Δεξιού Τομέα, σε συνεργασία με την ΕΕ και τις ΗΠΑ ανέτρεψαν τη νόμιμη κυβέρνηση του Βίκτορ Γιανουκόβιτς το 2014 και παρέδωσαν την χώρα στο δυτικό "πιόνι" Πέτρο Παροσένκο, οι Βορειοκορεάτες κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο ουκρανικό εργοστάσιο «Yuzmash» που κατασκεύαζε τους συγκεκριμένους πυραύλους και κινητήρες για την Σοβιετική Ενωση.

Η Ρωσία πάντα επιτηρούσε πολύ στενά το συγκεκριμένο εργοστάσιο, αλλά η ανατροπή του Γιανουκόβιτς, οδήγησε το ρωσικό κλιμάκιο ελεγκτών και πρακτόρων, να απομακρυνθεί από την χώρα.

Ετσι "έσπασε" η ρωσική ικανότητα επιτήρησης των πυραυλικών συστημάτων της Ουκρανίας.

Οι εμπειρογνώμονες κατάφεραν να εξακριβώσουν, με βάση πρόσφατη φωτογραφία από επιθεώρηση του πυραύλου Hwasong-14 που είχε πραγματοποιήσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ότι οι πυραυλοκινητήρες του, είναι τύπου Р-250. Με αυτούς εξοπλίζονται οι βαρέως τύπου σοβιετικοί διηπειρωτικοί πύραυλοι R-36 (SS-9 σύμφωνα με την κωδική ονομασία του ΝΑΤΟ).

Στην φωτογραφία διακρίνεται εμφανώς το κάλυμμα του πυραυλοκινητήρα Р-250 και τέσσερις άλλοι κινητήρες προώθησης, που αντιστοιχούν στον R-36

"Προφανώς οι κινητήρες αυτοί εστάλησαν στην Βόρεια Κορέα μέσω λαθρεμπορίου στα μέσα του 2014 ή το 2015", δήλωσε στους The New York Times , ο εμπειρογνώμων του IISS Μάικλ Έλεμαν, εκφράζοντας την μεγάλη του ανησυχία για την κατάσταση αυτή και επισημαίνοντας ότι «το μεγαλύτερο ζήτημα συνίσταται στο πόσοι παρόμοιοι κινητήρες έφυγαν από την Ουκρανία μέσω λαθρεμπορίου».

Οι Αμερικανοί υπολογίζουν ότι οκτώ κινητήρες πουλήθηκαν από την Ουκρανία στην Βόρειο Κορέα. Ενας ακόμα αναπτύχθηκε με την μέθοδο της αντίστροφης μηχανικής.

Πριν από έξι χρόνια, Βορειοκορεάτες κατάσκοποι προσπάθησαν να κλέψουν και πάλι τα σχέδια για τους πυραύλους από το εργοστάσιο «Yuzmash», αλλά είχαν συλληφθεί, καθώς οι Ρώσοι είχαν λάβει σχετική πληροφόρηση και απέτρεψαν την πώληση ενημερώνοντας την κυβέρνηση του Β.Γιανουκόβιτς.

Από την πλευρά του ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Αμυνας της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Τουτρτσίνοφ, δήλωσε ότι η χώρα του ουδέποτε πούλησε στην Βόρεια Κορέα τεχνολογία πυραύλων, ούτε πυραυλοκινητήρες.

Να σημειώσουμε, πάντως ότι οι αμυντικές σχέσεις της Βόρειας Κορέας με την Ουκρανία ήταν στενές: Είχε αγοραστεί ένα αερόστρωμνο ZUBR και ένα δεύτερο ναυπηγήθηκε, αλλά καταστράφηκε σε ατύχημα στο ναυπηγείο της Θεοδωσίας. Πολλές άλλες τεχνολογίες, επίσης αγοράστηκαν από την Ουκρανία.

Εν πάση περιπτώσει, αυτή την στιγμή βλήματα SS-9 με κυκλικό σφάλμα (CEP) το πολύ 1200 μέτρα μετά από μία απόσταση 12.000 χλμ. και μία έως τρεις πυρηνικές κεφαλές, σημαδεύουν τις ΗΠΑ και δεν είναι ούτε η Ρωσία, ούτε καν η Κίνα ο διαχειριστής τους.

Ποιος μπορεί να αισθάνεται ασφαλής στις ΗΠΑ;


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια