Ξετυλίγεται το κουβάρι Γεωργίου και ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Ο κόσμος το 'χει τούμπανο και οι αυτουργοί κρυφό καμάρι: την Ελλάδα την έριξαν δολίως στα κάτεργα του Μνημονίου. Η πατρίδα έπεσε θύμα μιας καλοστημένης παγίδας, η οποία είχε στόχο τη λεηλασία της κινητής και ακίνητης περιουσίας των πολιτών και την κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας.
Για να γίνει η προδοσία εφικτή, χρησιμοποιήθηκαν διάφορα «εργαλεία» και αξιοποιήθηκαν οι... υπηρεσίες πολλών ακούσιων και εκούσιων φερεφώνων των ξένων.

Το βασικό συστατικό της συνταγής που κατέστρεψε την Ελλάδα είναι η διόγκωση του ελλείμματος του 2009. Πρόσωπο «κλειδί» σε αυτό ήταν ο Ανδρέας Γεωργίου, ο πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Αυτός ο μοιραίος για τη χώρα και τον λαό άνθρωπος καταδικάστηκε χθες σε ποινή φυλάκισης δύο ετών (με αναστολή) για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση.

Η δίκη του Γεωργίου, όπως έγραψε η «δημοκρατία», αφορούσε παραβάσεις «που αποδίδονται στον ίδιο από πρώην μέλη της διοίκησης της ΕΛ.ΣΤΑΤ. (Ζωή Γεωργαντά κ.λπ.), ότι δεν συγκαλούσε, ως όφειλε, πάντα τη διοίκηση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και ότι για ένα διάστημα κράτησε, παράλληλα με τη θέση του ως επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ., και τη θέση του στο ΔΝΤ».

Η χθεσινή απόφαση μπορεί να επηρεάσει και την υπόθεση που ξανάνοιξε σε βάρος του Γεωργίου για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης και τις καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009. Η εφημερίδα μας είναι το μοναδικό μέσο ενημέρωσης που έχει δημοσιεύσει τόσα αποκαλυπτικά και εμπεριστατωμένα ρεπορτάζ για τον ρόλο του Γεωργίου και τον αντίκτυπο που είχε η διόγκωση του ελλείμματος του 2009 στον εθνικό, στον κοινωνικό, στον οικονομικό και τον πολιτικό βίο της Ελλάδας.

Φυσικά, όποια κι αν είναι η κατάληξη των δικαστικών εκκρεμοτήτων του Γεωργίου, ουδείς λησμονεί ότι αυτός ήταν ένα απλό όργανο στην «ορχήστρα» που διηύθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου - οι ευθύνες του οποίου είναι βαρύτατες και απαράγραπτες.

Επίσης, είναι αξιοσημείωτο ότι πέρασε τροπολογία (κατ' απαίτηση των δανειστών) σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, η οποία ορίζει αποζημίωση για όλα τα δικαστικά έξοδα του καταδικασθέντος πλέον Ανδρέα Γεωργίου.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια