Με 25.000 προσωπικό ο τουρκικός Στρατός εισβάλλει εκ νέου στην Συρία! | Bίντεο

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν από κοντά τις περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από δυνάμεις των ΗΠΑ, του PKK και του PYD. Οι περιοχές είναι η Τελ Αμπιάντ, η Μανμπιντζ, η Αφρίν και το Τελ Ριφάατ.

Οι τέσσερις αυτές περιοχές προσέλκυσαν σύμφωνα με το δημοσίευμα την προσοχής της Τουρκίας διότι από εκεί ξεκίνησαν ομάδες τρομοκρατών και εκτοξεύτηκαν πυρά πυροβόλων και πύραυλοι που έπληξαν κατοικημένες περιοχές. Εξετάζονται όλες οι πιθανότητες να εκδιωχθεί το PKK από την περιοχή που από το 2014 έχει μεγαλύτερη επιρροή με την στήριξη των ΗΠΑ, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.

Το γεγονός δε, αναφέρει, όλων των επιθέσεων, δείχνει το μέγεθος της απειλής κατά της Τουρκίας. Η Άγκυρα θέλει σύντομα να λάβει μόνιμα μέτρα στην συνοριακή γραμμή κατά μήκος της οποίας οι πληθυσμοί αποτελούνται από Άραβες και Τουρκμένους.

Σε επιφυλακή 25.000 στρατιώτες

Μια δύναμη 25.000 στρατιωτών είναι σε επιφυλακή για μια επιχείρηση στις περιοχές που απελευθέρωσε η «Ασπίδα του Ευφράτη».

Περίπου 15.000-17.000 μαχητές του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» και 8.000 στρατιώτες του τουρκικού στρατού αναμένουν εντολές.

«Είμαστε αποφασισμένοι να επεκτείνουμε το στιλέτο που μπήξαμε στην καρδιά της τρομοκρατικής οντότητας μέσω της «Ασπίδας του Ευφράτη» με νέες κινήσεις. Θα λάβουμε σημαντικά βήματα με νέες εκστρατείες στο εγγύς μέλλον. Καλύτερα να πληρώσουμε το τίμημα καταστρέφοντας σχέδια που στοχεύουν το μέλλον μας και την ελευθερία μας στην Συρία και το Ιράκ παρά στο δικό μας έδαφος» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν το Σάββατο.







* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια