Ισλαμικός τρόμος στην Βαρκελώνη: 13 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από επίθεση σε πεζόδρομο της πόλης

Σκηνές τρόμου σε μεγάλο πεζόδρομο στο κέντρο της Βαρκελώνης εκτυλίχθηκαν νωρίς το απόγευμα, όταν φορτηγό ισλαμιστών τρομοκρατών έπεσε πάνω σε πεζούς στον μεγάλο πεζόδρομο της La Rambla, παρασύροντας στο πέρασμά του δεκάδες ανθρώπους.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός ανέβηκε στον πεζόδρομο και με μεγάλη ταχύτητα οδηγούσε το όχημά του πάνω στους πεζούς, οι οποίοι έντρομοι προσπαθούσαν να γλιτώσουν.

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για δεκάδες άνθρωπους να βρίσκονται πεσμένοι στο έδαφος, ενώ η ισπανική αστυνομία έχει αποκλείσει και εκκενώσει ολόκληρη την περιοχή. Στο σημείο έχουν σπεύσει δεκάδες ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής, καθώς και οι ειδικές μονάδες της αστυνομίας και η αντιτρομοκρατική.

Όπως ανέφεραν πηγές της ισπανικής αστυνομίας, ο δράστης οδήγησε με μεγάλη ταχύτητα το λευκό φορτηγό πάνω στους πεζούς και ακολούθως διέφυγε πεζός.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, ενώ έχουν εκκενωθεί και οι γύρω δρόμοι, καθώς θεωρείται μία εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση.

Η επίθεση στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της La Rampla σημειώθηκε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στις 17:05 τοπική ώρα.

Δύο ένοπλοι εισέβαλαν σε ένα εστιατόριο στη Βαρκελώνη λίγη ώρα μετά την επίθεση που διαπράχθηκε με ένα φορτηγάκι στο κέντρο της πόλης, μεταδίδουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Η ισπανική αστυνομία επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι το περιστατικό με το φορτηγάκι που έπεσε πάνω σε πεζούς στη Βαρκελώνη είναι «τρομοκρατική ενέργεια» δίχως ωστόσο να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για τον δράστη, ο οποίος αναζητείται.

Το Cadena Ser Radio ότι τουλάχιστον 13 άτομα βρήκαν τραγικό θάνατο εξ' αιτίας της τρομοκρατικής ενέργειας.

Σύμφωνα με την El Pais, η αστυνομία αναζητά έναν άνδρα με ύψος 1,70μ. που φορούσε λευκό πουκάμισο με μπλε ρίγες.

Συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει τουλάχιστον πέντε άτομα να κείτονται στο έδαφος, ανέβηκε στο twitter, λίγα λεπτά μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη, όταν ένα βανάκι έπεσε πάνω σε πεζούς στη Ράμπλας, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης.

Η κάμερα του χρήστη του twitter περιφέρεται στο δρόμο και δείχνει τους ανθρώπους στο έδαφος, ακούνητους και, μεταξύ αυτών, φαίνεται να υπάρχει και ένα παιδί.




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια