Χάνει σε όλα τα μέτωπα το ISIS - Ο Αιγυπτιακός στρατός απώθησε μεγάλη επίθεση με 40 νεκρούς στο Σινά

Την Παρασκευή, οι ισλαμιστές του ISIS ξεκίνησαν μια μεγάλη επίθεση σε ένα αιγυπτιακό σημείο ελέγχου στρατού νότια της πόλης Ράφα στη χερσόνησο του Σινά.
Η έφοδος ξεκίνησε με επίθεση πεζικού με στόχο τη σύλληψη της περιοχής.

Ωστόσο, ο στρατός απώθησε την επίθεση σκοτώνοντας περίπου 40 μέλη του ISIS και καταστρέφοντας 6 τεχνικά οχήματα.

27 στρατιώτες του στρατού σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
Ο συνταγματάρχης Ahmed Mansi, διοικητής του τάγματος «Εφόδου» 103 σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.
Η Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία ανταποκρίθηκε με εντατικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον των ισλαμιστών του ISIS στην περιοχή.

Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη επίθεση ISIS στα σημεία ελέγχου του αιγυπτιακού στρατού στο Σινά από την προσπάθεια του ISIS να αναλάβει τον έλεγχο της πόλης Shiek Zouied το 2015.
Εκατοντάδες μέλη αιγυπτιακών στρατιωτικών και αστυνομικών υπηρεσιών που συμμετέχουν σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στη χερσόνησο του Σινά, έχασαν  τη ζωή τους από το 2013.
Την Παρασκευή, οι ισλαμιστές του ISIS ξεκίνησαν μια μεγάλη επίθεση σε ένα αιγυπτιακό σημείο ελέγχου στρατού νότια της πόλης Ράφα στη χερσόνησο του Σινά. Η έφοδος ξεκίνησε με επίθεση πεζικού με στόχο τη σύλληψη της περιοχής. Ωστόσο, ο στρατός απώθησε την επίθεση σκοτώνοντας περίπου 40 μέλη του ISIS και καταστρέφοντας 6 τεχνικά οχήματα. 27 στρατιώτες του στρατού σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Ο συνταγματάρχης Ahmed Mansi, διοικητής του τάγματος «Εφόδου» 103 σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων. Η Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία ανταποκρίθηκε με εντατικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον των ισλαμιστών του ISIS στην περιοχή. Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη επίθεση ISIS στα σημεία ελέγχου του αιγυπτιακού στρατού στο Σινά από την προσπάθεια του ISIS να αναλάβει τον έλεγχο της πόλης Shiek Zouied το 2015. Εκατοντάδες μέλη αιγυπτιακών στρατιωτικών και αστυνομικών υπηρεσιών που συμμετέχουν σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στη χερσόνησο του Σινά, έχασαν  τη ζωή τους από το 2013.




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια