DIA: «Η Β.Κορέα θα μπορεί να πλήξει τις ΗΠΑ εντός του 2018» - Μονόδρομος η στρατιωτική επέμβαση;

Γράφει ο Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Η Βόρεια Κορέα θα αποκτήσει τον πολυπόθητο για αυτήν αξιόπιστο πυραυλικό φορέα το αργότερο μέχρι το 2018 και θα είναι πλέον σε θέση να απειλήσει το αμερικανικό έδαφος όπως αναφέρει διαβαθμισμένη μελέτης από τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών, την DIA (Defense Intelligence Agency) του Πενταγώνου!

Φυσικά αυτό αυξάνει το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επέμβασης από την κυβέρνηση Ν.Τραμπ η οποία καθίσταται πλέον μονόδορομος αλλά είναι σίγουρο ότι θα εξοργίσει την Κίνα η οποία κοντά στα σύνορά της έχει αρκετή ισχύ για να εκφοβίζει ακόμα και τις αμερικανικές ΕΔ.

Όλα αυτά τα χρόνια αν και η Β.Κορέα είχε αποκτήσει πυρηνικά δεν υπήρχε ωστόσο η διαθεσιμότητα ενός αξιόπιστου διηπειρωτικού πυραύλου (ICBM: intercontinental ballistic missile) για να μπορέσει να προβάλλει την πυρηνική της ισχύ (που ακόμα είναι περιορισμένη μπροστά στις μεγάλες πυρηνικές δυνάμεις).

Μέχρι την πρόσφατη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από τον Κιμ Γιονγκ Ουν οι Αμερικανοί θεωρούσαν ότι ακόμα η Πιόνγκιανγκ χρειαζόταν αρκετά χρόνια για την ανάπτυξη ενός τέτοιου οπλικού συστήματος αλλά αναγκάστηκαν να αναθεωρήσουν.

Το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί ώστε η Βόρεια Κορέα να διαθέτει έναν βαλλιστικό πύραυλο ικανό να φέρει μη συμβατική κεφαλή, ο οποίος θα απειλεί το αμερικανικό μητροπολιτικό έδαφος είναι τελικά πολύ μικρότερο και προσδιορίζεται κάπου μέσα στο  2018.

Οι Βορειοκορεάτες έχουν ένα τελευταίο στάδιο να ολοκληρώσουν και είναι αυτό του «οχήματος-φορέα» (re-entry vehicle) που θα πετύχει την επανεισαγωγή στη γήινη ατμόσφαιρα χωρίς να προκληθούν ζημιές στην πυρηνική κεφαλής.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες θεωρούν ότι το καθεστώς της Πιονγκ Γιανγκ ετοιμάζεται να προβεί σε δοκιμή ενός τέτοιου «re-entry vehicle» αν και απαιτούνται σοβαροί οικονομικοί πόροι για να ολοκληρωθεί το τελικό στάδιο.

Καθεστώτα όμως όπως της Β.Κορέας πάντα βρίσκουν τον τρόπο για να βρουν τα απαραίτητα χρήματα για να πραγματοποιήσουν τους σκοπούς τους εξαθλιώνοντας τον λαό τους.

Στην δοκιμή της 4ης Ιουλίου η Β.Κορέα απέδειξε ότι κατέχει το απαραίτητο βεληνεκές για να απειλήσει μακρινούς στόχους.

Τώρα απομένει να πετύχει την «παράδοση» της πυρηνικής κεφαλής εκεί που θέλει. Προφανώς στα κεφάλια των Αμερικανών.

Οι ΗΠΑ όπως φάνηκε και στην Σύνοδο των G-20 έχουν αρχίσει να κοντράρονται με την Κίνα καθώς θεωρούν ότι παραδίδουν τεχνογνωσία στην Β.Κορέα. Η αλήθεια είναι ότι η Β.Κορέα βολεύει το Πεκίνο σαν μόνιμος μοχλός πίεσης κατά των Αμερικανών στην κορεατική χερσόνησο αλλά δεν είναι και σίγουρο ότι θέλουν ένα ανεξέλεγκτο ολοκληρωτικό καθεστώς με πυρηνικές δυνατότητες έξω από την πόρτα τους.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια