Το μπάρμπεκιου της Αριστεράς

Τι το θέλουν το Αβέρωφ, τι το θέλουν το Κιλκίς, να τα κάνουνε ψηστιέρες, να μην μπαίνουμε στη γης


Γράφει ο Παναγιώτης Λιάκος

Γεμάτοι χαρά διαβάσαμε την είδηση. Αγαλλίαση, ανακούφιση, ηδονή πατόκορφη μας συγκλόνισαν. Από την ψαλίδα των μαλλιών του αντιεξουσιαστικού χώρου μέχρι τα γαμψά ακροδάχτυλα με τα πενθοφορούντα νύχια (ένεκα της αμέλειας ως προς το ψαλίδισμά τους)
των παλαιοπασόκων, άπαντες ενθουσιάστηκαν μαθαίνοντας ότι θα αποκτήσει η Ελλάς ιδιωτικά αποτεφρωτήρια νεκρών*.

Πέρασε ακόμη ένα εθνοσωτήριο «πολυνομοσχέδιο» (με ιατρικούς όρους θα χαρακτηριζόταν πολυοργανική εθνική ανεπάρκεια) και στις διατάξεις του προβλέπεται και το δικαίωμα του κάθε ψηφοφόρου ή απέχοντα των εκλογών όταν πεθάνει να λαμπαδιάσει και να γίνει τέφρα. Για τους ζωντανούς, η κυβέρνησις δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Τι να τους κάνει; Σάμπως αυτή αποφασίζει; Αντε, το πολύ να τους βάλει κάναν φόρο παραπάνω να έχουν να λένε ότι δεν μπορούν να πληρώσουν. Για τους νεκρούς, όμως, μπορεί να κάνει πράγματα. Αφού αυτοί δεν δύνανται να πληρώνουν φόρους, ας γίνουν στάχτη! Να μην πιάνουν και χώρο, αφού δεν έχει καταργηθεί ακόμα ο ρημάδης ο ΕΝΦΙΑ.

Ιδιωτικά πανεπιστήμια; Μα τι λέτε; Πάτε καλά; Να πληρώνεις για να εκπαιδευτείς; Αυτό δεν είναι της Αριστεράς και της Προόδου. Η αποτέφρωσις μια χαρά συνάδει με τον σοσιαλισμό και την επανάσταση. Από στάχτες και μπούρμπερες άλλο τίποτα τα καμάρια μας.

*Η διευκρίνιση είναι απαραίτητη διότι διάγουμε πονηρούς καιρούς. Βρισκόμεθα ακόμα εντός της κοιλίας του γερμανικού κήτους, αλλά τα αποτεφρωτήρια ζωντανών (μια ευρεσιτεχνία made in Germany) δεν τα έχουν νομιμοποιήσει ακόμα, ώστε να αποκτήσει η Εφορία ακόμα ένα… επιχείρημα στη φαρέτρα της. Πλήρωσες; Θα παραμείνεις ωμός. Δεν πληρώνεις; Θα αποτεφρωθείς!


** Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια