Φωτιά στις τσέπες των φορολογουμένων! Ξεκινά από σήμερα η αφαίμαξη

Ο Γολγοθάς των Ελλήνων φορολογουμένων τώρα έχει αρχίσει καθώς μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα έχουν να πληρώσουν 10,67 εκατομμύρια ευρώ. 


Δεν είναι μόνο ο φόρος εισοδήματος, δεν είναι μόνο ο ΕΝΦΙΑ είναι μαζί και τα τέλη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι δουλεύουν οι επτά μήνες δουλειάς είναι  για να πληρώσουν το Κράτος και τα πραγματικά έσοδα του κάθε νοικοκυριού είναι όσα απομένουν τους υπόλοιπους πέντε μήνες.

Από σήμερα 31 Ιουλίου, οπότε πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, ξεκινάει μια περίοδος φωτιά για την τσέπη του φορολογούμενου.
Με το αφορολόγητο, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις να πέφτει από τα 9.545 ευρώ στα 8.636 ευρώ είναι 230.000 οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι αγρότες που εφέτος θα δουν τους φόρους τους να αυξάνονται, οι οποίοι μαζί με άλλους 1,3 εκατομμύρια να καταβάλλουν μέσα στο επόμενο διάστημα 3,7 δισ. για τον φόρο εισοδήματος.

Όπως προέκυψε από την εκκαθάριση, το 41,58% των φορολογικών δηλώσεων ήταν χρεωστικές. Συνολικά, οι φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλλουν 3,6 δισ. ευρώ, δηλαδή 1.450 ευρώ κατά μέσο όρο ο καθένας. Η πληρωμή του φόρου θα πραγματοποιηθεί σε τρεις δόσεις, με την προθεσμία για την καταβολή της πρώτης να λήγει τη Δευτέρα. Η δεύτερη δόση πρέπει να καταβληθεί έως τις 29 Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως τις 30 Νοεμβρίου.
Λόγω της παράτασης στην υποβολή των δηλώσεων, πήγε πιο κάτω ο προσδιορισμός του ΕΝΦΙΑ και έτσι τον Αύγουστο δεν υπάρχουν υποχρεώσεις. Η συνέχεια όμως είναι δύσκολη. Έως τις 29 Σεπτεμβρίου πρέπει να πληρωθούν 1,85 δις ευρώ για την 1η δόση του ΕΝΦΙΑ και την 2η διμηνιαία του φόρου εισοδήματος. Τον Οκτώβριο μας περιμένει η 2η δόση του ΕΝΦΙΑ, ύψους 620 εκατομμυρίων ευρώ. Τον Νοέμβριο οι 3ες δόσεις του ΕΝΦΙΑ και του Φόρου Εισοδήματος φθάνουν αθροιστικά τα 1,85 δις ευρώ, ενώ τον Δεκέμβριο, οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά 1,72 δις ευρώ, για την 4η δόση του ΕΝΦΙΑ και τα Τέλη Κυκλοφορίας.
Αυτός ο «Γολγοθάς» τελειώνει τον Ιανουάριο με την 5η δόση του ΕΝΦΙΑ, ύψους περίπου 550 εκατομμυρίων ευρώ, με τους φορολογούμενους να έχουν κληθεί, το εν λόγω διάστημα, να πληρώσουν συνολικά 7,9 δις ευρώ για ΕΝΦΙΑ, Φόρο Εισοδήματος και Τέλη Κυκλοφορίας.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια