Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Προσοχή! Σε αυτές τις περιοχές θα «χτυπήσουν» έντονα φαινόμενα

Ξεχάστε για λίγο τις βουτιές – Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι θα «ντύσουν» το σκηνικό του καιρού – Πού και πότε θα εκδηλωθούν τα έντονα φαινόμενα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται για σήμερα, Πέμπτη (27/07/2017) στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν σήμερα μέχρι το απόγευμα το Ιόνιο (εκτός Κέρκυρας), τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και την κεντρική Μακεδονία. Το κύμα κακοκαιρίας μέχρι το βράδυ θα σαρώσει στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.
Ήδη στην Κεφαλονιά ισχυρή βροχόπτωση πλήττει από νωρίς το πρωί το νησί, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιοχές να σημειώνονται διακοπές ρεύματος.
Αναλυτικά, στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 5, στα δυτικά και νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 4 πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Στην Κω ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 πρόσκαιρα τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο (εκτός Κέρκυρας), τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 στα νότια 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη 
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Κρήτη το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Στα Δωδεκάνησα λίγες τοπικές νεφώσεις. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα. Οι άνεμοι στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους, βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 5 τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο, Παρασκευή (28/07) στα βορειοανατολικά ο καιρός προβλέπεται άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες το πρωί αλλά και το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός γενικά αίθριος και μόνο στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια