ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ βλάπτουν σοβαρά την Ελλάδα

Του Θεόδωρου Καράογλου *

Για να ασχοληθείς σοβαρά, υπεύθυνα και αποτελεσματικά με το νούμερο ένα πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και χρόνια τη χώρα, αυτό της ανεργίας, πρέπει πρώτα από όλα να έχεις «κολλήσει» πολλά, πάρα πολλά, ένσημα στη ζωή σου.

Και προφανώς δεν αναφέρομαι στα κομματικά...

Πρέπει να έχεις «γράψεις» χιλιάδες εργατοώρες, να γνωρίζεις από πρώτο χέρι τι σημαίνει να αγωνίζεσαι για το μεροκάματο, να είσαι παραγωγικός, να φας «γλυκό ψωμί» με τον ιδρώτα του προσώπου σου.

Ως εκ τούτου η πρόσφατη παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργείο Εργασίας και τα όσα υποστήριξε, επιβεβαίωσαν τον άγραφο κανόνα της αστυνομικής μυθιστοριογραφίας που θέλει τον… δολοφόνο να επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος.

Ο Πρωθυπουργός που θρυμμάτισε όνειρα, φιλοδοξίες και προσδοκίες ενός ολόκληρου λαού, πανηγύρισε για τις νέες(!) θέσεις εργασίας τη στιγμή που μια στις δυο από αυτές είναι με μισό ωράριο και άρα μισό μισθό…

Ο Πρωθυπουργός επί των ημερών του οποίου όλοι οι εργαζόμενοι έχασαν το 18,9% του μισθού τους λόγω των εξοντωτικών άμεσων και έμμεσων φόρων, της μείωσης του αφορολόγητου και την αύξηση των εισφορών, ως άλλος «αλχημιστής» φαντάστηκε αύξηση μισθών ύψους 9,34%.

Ο Πρωθυπουργός που έβαλε την υπογραφή του για την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, καθώς και των συντάξεων χηρείας, αγνόησε τη μετατροπή των συντάξεων σε φιλοδωρήματα και έκλεισε τα μάτια στο χαράτσι που αφανίζει ελεύθερους επαγγελματίες και νέους επιστήμονες.

Και φυσικά δεν είπε κουβέντα για την πρωτοφανή στάση πληρωμών σε κύριες και επικουρικές συντάξεις που φθάνει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ και αφορά 139.000 κύριες συντάξεις, 127.000 επικουρικές και 63.000 εφαπάξ.

Όπως δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στο γεγονός ότι βάση στόχων η ανεργία στην Ελλάδα έπρεπε να βρίσκεται στο 19,5% και σήμερα (η επίσημη) ξεπερνά το 23% χάρη στη δήθεν περήφανη διαπραγμάτευσή του, που στοίχισε την απώλεια 200.000 θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Πραγματικά πρέπει κανείς να διαθέτει περίσσιο θράσος ή τεράστιο υποκριτικό ταλέντο για να καμαρώνει ως άλλος «Νέρωνας» τα αποκαΐδια που άφησε η κυβερνητική του πολιτική στον τομέα της απασχόλησης και περίπου 3,5 εκατομμύρια Έλληνες στα όρια της φτώχειας.

Πίσω, όμως, από τις στημένες φωτογραφίες, τα επιτηδευμένα χαμόγελα και τους λοιπούς προπαγανδιστικούς πανηγυρισμούς υπάρχει μια ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων, καταρτισμένοι με υψηλό μορφωτικό επίπεδο,  που συνειδητοποιούν ότι στην Ελλάδα των Τσίπρα-Καμμένου δεν υπάρχει καμία ελπίδα, κανένα όραμα δημιουργίας, κανένα κίνητρο καταξίωσης.

Η έρευνα της διαΝΕΟσις για την ανεργία των νέων και  τις διαγενεακές σχέσεις στην Ελλάδα είναι αποκαλυπτική ως προς το μέγεθος των επιπτώσεων της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι μισοί Έλληνες ηλικίας 18-35 χρόνων δηλώνουν ότι υποστηρίζονται οικονομικά από τους γονείς τους, το 20,8%  δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τους λογαριασμούς του, το 29% πιστεύει ότι το βιοτικό του επίπεδο στο μέλλον θα είναι χειρότερο από των γονιών του, το 20,4% παραδέχεται ότι αδυνατεί να εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης, το 73,7% δηλώνει δυσαρεστημένο από την προσωπική οικονομική κατάσταση,  ενώ 3 στους 4 σκέφτονται να αναζητήσουν δουλειά εκτός συνόρων.

Ιστορικά και παραδοσιακά η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες με πλούσια εμπειρία αποδημίας, όμως στα χρόνια της κρίσης διώχνει όλο και πιο μακριά τα παιδιά της.

Περισσότεροι από 3.000 Έλληνες μηχανικοί δραστηριοποιούνται σήμερα σε Δύση και Μέση Ανατολή, περίπου 18.000 γιατροί έφυγαν στο εξωτερικό και συνολικά περισσότεροι από 430.000 νέοι, μορφωμένοι και με επαγγελματική εμπειρία Έλληνες έχουν μεταναστεύσει αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο.

Και εδώ μπαίνει στην εξίσωση η Νέα Δημοκρατία.

Επί μήνες έχουμε ξεκινήσει μια συστηματική δουλειά για τη διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου για να προχωρήσει η χώρα μπροστά και να αποκτήσουν ξανά οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δουλειές, ευκαιρίες, ασφάλεια.

Δεν ασκούμε απλώς δυναμική και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Παράγουμε πολιτική, προτείνουμε λύσεις.

Στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε χαμηλότερη φορολογία, οικονομία στο κράτος, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη, τρόπους δεύτερης ευκαιρίας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που δοκιμάζονται εξαιτίας της κρίσης και φυσικά τρόπους για να επιτευχθεί ένα ισχυρό αναπτυξιακό σοκ.

Δεσμευτήκαμε για μια Ελλάδα με Ελλάδα εξωστρεφή και με αυτοπεποίθηση. Και θα τα καταφέρουμε!

Δεσμευτήκαμε για μια Ελλάδα που θα προσφέρει ευκαιρίες για όλους με νέες, εισόδημα και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Και θα τα καταφέρουμε!

Δεσμευτήκαμε για αύξηση του ποσοστού εξαγωγών στο 40% του ΑΕΠ μέσα την επόμενη πενταετία. Και θα τα καταφέρουμε!

Δεσμευτήκαμε για φορολογικά κίνητρα που θα δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Και θα τα καταφέρουμε!

Δεσμευτήκαμε για εκσυγχρονισμό και απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων. Και θα τα καταφέρουμε!

Δεσμευτήκαμε για στήριξη της καινοτομίας και της νέας επιχειρηματικότητας. Και θα τα καταφέρουμε!

Διότι η έξοδος από την κρίση περνά μονάχα μέσα από την απελευθέρωση της δυναμικής των Ελλήνων και προϋποθέτει την οικοδόμηση ενός διαφορετικού παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου, που θα αναδεικνύει κλάδους και τομείς στους οποίους η Ελλάδα έχει διεθνές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, θα προσελκύει επενδύσεις, θα δημιουργεί ευκαιρίες.

Σε κάθε περίπτωση, το συμπέρασμα είναι ένα: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ βλάπτουν σοβαρά την Ελλάδα και κυρίως τους νέους.

* Ο Θεόδωρος Γ. Καράογλου είναι Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄ Θεσσαλονίκης και Αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας


** Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια