Σάλος για τις πολιτικές παρεμβάσεις υπέρ των αναρχικών

Αναρχικοί σπάνε και φεύγουν ανενόχλητοι ξέροντας οτι θα μείνουν ατιμώρητοι… 


Αναστάτωση στις τάξεις των μάχιμων αστυνομικών προκαλεί το δόγμα ανοχής της κυβέρνησης στις αντιεξουσιαστικές ομάδες που σπάνε και φεύγουν εκμεταλλευόμενοι την ανοχή και το κυριότερο την ατιμωρησία που τους προσφέρει το πολιτικό σύστημα.

Οι αναρχικοί του Ρουβίκωνα, που προχθές εισέβαλαν στο προαύλιο της Βουλής, ουσιαστικά εκμεταλλεύονται το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, επιτίθενται, σπάνε και καταστρέφουν θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές εργαζομένων όπως γίνεται στις δεκάδες επιθέσεις που έχουν πραγματοποιήσει σε εταιρείες, δικηγορικά γραφεία, ΜΜΕ, προξενεία, πρεσβείες και κυβερνητικά κτήρια. Οι αστυνομικοί πλέον έχουν βαρεθεί να προσαγάγουν και να κάνουν εξακρίβωση στοιχείων στα ίδια άτομα χωρίς φυσικά να ασκούνται τις περισσότερες φορές διώξεις σε βάρος τους για πλημμελήματα. Μάλιστα, το απίστευτο είναι ότι αφού πρώτα βανδαλίσουν και καταστρέψουν στη συνέχεια βγάζουν και ανακοινώσεις για να πανηγυρίσουν για τα κατορθώματα τους.

Εκείνο δε, που έχει αναστατώσει ακόμα περισσότερο τους αστυνομικούς είναι ο τρόπος που αντιμετωπίστηκαν οι ίδιοι οι ένστολοι από τα στελέχη της κυβέρνησης λίγα λεπτά μετά την “ακτιβιστική ενέργεια” (σ.σ έτσι τη χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος) στη Βουλή.

Οι πολιτικές παρεμβάσεις του προέδρου του ελληνικού κοινοβουλίου και η απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη να επιστρέψουν και μάλιστα με το περιπολικό στη βουλή προκαλούν – λένε οι αστυνομικοί – την κοινή λογική και τους κάνουν να μην ξέρουν πια πως να αντιδράσουν σε “θερμά” γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Άλλωστε, πλέον σχεδόν κάθε βράδυ, η οδός Πατησίων μετατρέπεται σε πεδίο μάχης όπου εκτονώνονται οι μπαχαλάκηδες, με την Αστυνομία σε ρόλο απλού παρατηρητή να μην κάνει ούτε μια προσαγωγή, ενώ οι δεκάδες επιθέσεις με βαριοπούλες και ρόπαλα σε σταθμούς του ΗΣΑΠ και του μετρό είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Και σε αυτό το κομμάτι, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια από τους πολίτες που βλέπουν τις επίσημες αρχές να αδυνατούν να συλλάβουν μια χούφτα νεαρούς που φορούν κουκούλες και ρημάζουν ό,τι βρουν μπροστά τους για να εκτονωθούν γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες του νόμου.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια