Τύμπανα πολέμου στην Κορεατική χερσόνησο! Έτοιμος για όλα ο Τραμπ

Τρίζει τα δόντια στον Κιμ Γιονγκ Ουν ο Ντόναλντ Τραμπ


Η Αμερικανίδα πρέσβειρα στα Ηνωμένα Εθνη, Νίκι Χάλεϊ δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ότι οι ΗΠΑ είναι πανέτοιμες να χρησιμοποιήσουν στρατιωτικές δυνάμεις κατά της Βόρειας Κορέας, μετά και την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγιάνγκ.

Η Χάλει επεσήμανε ότι η δοκιμαστική εκτόξευση της του πυραύλου, που θα μπορούσε να χτυπήσει την Αλάσκα, ήταν «απερίσκεπτη και ανεύθυνη και έκανε τον κόσμο πιο επικίνδυνο».

Πρόσθεσε δε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν στο έπακρο των δυνατοτήτων τους όλα τα μέσα, συμπεριλαμβανομένων και των στρατευμάτων, για να περιορίσουν τη Βόρειο Κορέα, «αν αυτό πρέπει να το κάνουμε».

«Μία από τις ικανότητές μας έγκειται στις σημαντικές στρατιωτικές μας δυνάμεις μας», είπε η Χάλεϊ. «Θα τις χρησιμοποιήσουμε αν το θέλουμε, αλλά προτιμούμε να μην χρειαστεί να πάμε προς αυτή την κατεύθυνση» πρόσθεσε.

Αλλες στρατηγικές περιορισμού της Βόρειας Κορέας περιλαμβάνουν αυστηρότερες κυρώσεις, τις οποίες η Χάλεϊ δήλωσε ότι θα ανακοινώσουν τις επόμενες ημέρες. Πρόσθεσε δε, ότι οι ΗΠΑ μπορούν να φτάσουν μέχρι και το εμπάργκο με τις χώρες, που συνεχίζουν τις συναλλαγές τους με τη Βόρειο Κορέα.

Ο Βρετανός Πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, Μάθιου Ράικροφτ δήλωσε ότι η Βρετανία υποστηρίζει τα μέτρα για την αύξηση του κόστους των δοκιμών πυραύλων στη Βόρεια Κορέα ενώ Γάλλος ομόλογός του Φρανσουά Ντελάτρ ανέφερε ότι είναι απαραίτητη μια «αποφασιστική συλλογική απάντηση».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν πανηγύρισε έξαλλα την εκτόξευση λέγοντας ότι είναι το δώρο του στους Αμερικανούς μπάσταρδους για την 4η Ιουλίου.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια