Η Τουρκία τίναξε στον αέρα τη Διάσκεψη για την Κύπρο

Χωρίς συμφωνία και ενώπιον ενός σκληρού αδιεξόδου οδηγήθηκε η Διάσκεψη για την Κύπρο. Τελευταία πράξη στο ελβετικό θέρετρο, το δείπνο δείπνο εργασίας των επικεφαλής των αντιπροσωπειών στην παρουσία του ΓΓ ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, το οποίο ξεκίνησε λίγο πριν τις 22.00 ώρα Κύπρου και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 03.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Όπως μεταδίδει το SigmaLive ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, από την έναρξη του δείπνου – στο οποίο μεταφέρθηκαν όλες οι ελπίδες για πιθανή θετική κατάληξη- εμφανιζόταν πρόθυμος για να συζητήσει "τα πάντα", ωστόσο μετά από μια μακρά μέρα διαβουλεύσεων και διπλωματικού παρασκηνίου, που είχε ως αποκορύφωμα το δείπνο εργασίας, οι Τούρκοι επέδειξαν ακόμα μία φορά την αδιάλλακτη στάση τους επί του Κυπριακού.

Θέτοντας απαράδεκτες προτάσεις που απορρίφθηκαν άμεσα με έντονο τρόπο από την ελληνική και ελληνοκυπριακή πλευρά, τίναξαν τη Διάσκεψη για την Κύπρο στον αέρα.

Η τουρκική αδιαλλαξία-Για τις εγγυήσεις και το επεμβατικό δικαίωμα ήθελαν επανεξεταση σε 15 χρόνια και στο στρατό μείωση σε συμφωνημένα επίπεδα.

-Επί του εδαφικού η τουρκική πλευρά αποδεχόταν μόνο επιστροφή μέρους της Μόρφου.

-Οι Τούρκοι με τις προκλητικές τους θέσεις τίναξαν το δείπνο στον αέρα, δείπνο το οποίο ήταν το μοναδικό που φαινόταν ικανό να σώσει ότι θα μπορούσε να σωθεί.

-Τέλος, ήθελαν πρωτογενές δίκαιο και ισότιμη μεταχείριση Τούρκων στην Κύπρο.

Οι αντιπροσωπείες αναχωρούν σήμερα από το Crans – Montana για τη Γενεύη, για να πάρουν το δρόμο της επιστροφής.

Πηγή: capital.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια