Το «πυρηνικό» Πακιστάν απειλεί την Ελλάδα: «Οι εχθροί της Τουρκίας είναι και δικοί μας εχθροί»

Σε μία πολύ περίεργη και επικίνδυνη δήλωση, εμμέσως κατά της Ελλάδας, προχώρησε πριν λίγο το πακιστανικό υπουργείο Άμυνας, δηλώνοντας ότι "Ο εχθρός της Τουρκίας και εχθρός του Πακιστάν", κι ενώ κορυφώνονται οι τουρκικές επιθετικές κινήσεις σε βάρος της Κύπρου και η Άγκυρα προχώρησε σε μετωπική επίθεση ακόμα και κατά του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα.

Δεδομένου του γεγονότος ότι το Πακιστάν είναι πυρηνική δύναμη η δήλωση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς συνοδεύεται και από έντονη φημολογία εδώ και αρκετούς μήνες ότι έμπειροι Πακιστανοί πιλότοι επανδρώνουν τουρκικά μαχητικά F-16 που παραβιάζουν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο του Αιγαίου λόγω έλλειψης, Τούρκων έμπειρων πιλότων.

Έλλειψη που προκλήθηκε μετά τις διαδοχικές εκκαθαρίσεις της κυβέρνησης Ερντογάν στον χώρο της τουρκικής Αεροπορίας, ειδικά μετά το πραξικόπημα, όπου δεκάδες πιλότοι συμμετείχαν ενεργά, ενώ μαχητικά F-16 των πραξικοπηματιών βομβάρδισαν το τουρκικό κοινοβούλιο, την έδρα της κυβέρνησης κλπ.

Η δήλωση του πακιστανικού Γενικού Επιτελείου, έγινε με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από το πραξικόπημα στην Τουρκία και επισφραγίζει τις συμμαχικές σχέσεις των δύο χωρών με τον κίνδυνο παραχώρησης τεχνογνωσίας πυρηνικών όπλων από το Πακιστάν στη Τουρκία να είναι ισχυρότερος από ποτέ.

Οι δύο χώρες έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν σε παράνομα προγράμματα όπως στην ανάπτυξη και κατασκευή χημικών όπλων (πρόγραμμα "Κίτρινη Βροχή"), ενώ το Πακιστάν αποτελεί τον κυριότερο αιμοδότη της τουρκικός πολεμικής βιομηχανίας με πιο εντυπωσιακή την αγορά τεσσάρων κορβετών του προγράμματος MILGEM.






* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια