Πιέσεις στον Α.Τσίπρα να βάλει την ταφόπλακα στον Κυπριακό Ελληνισμό - Τον πιέζουν να πάει στην Ελβετία

Έντονο παρασκήνιο παίζεται στην Ελβετία αλλά και σε Αθήνα, Λευκωσία, Άγκυρα και Λονδίνο για το Κυπριακό. Τα γεγονότα, όπως περιγράφονται από πηγές που είναι κοντά στις διαπραγματεύσεις έχουν ως εξής:

Από τη μια ο ΟΗΕ πιέζει ασφυκτικά να βρεθούν αύριο Πέμπτη στο ίδιο τραπέζι οι πρωθυπουργοί των τριών εγγυητριών δυνάμεων. Δηλαδή ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ και η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μόνος πρόθυμος έως αυτή την ώρα είναι ο τούρκος πρωθυπουργός και πως να μην είναι θα αναρωτηθεί κανείς, αφού μέσα στο σχέδιο του γ.γ. του ΟΗΕ υπάρχει ο απαράδεκτος όρος ότι οι ιδιοκτησίες στην Κύπρο θα ορίζονται από αυτούς που τους κάνουν χρήση αυτή την στιγμή και όχι από αυτούς που έχουν τους νόμιμους τίτλους!

Με άλλα λόγια ό,τι βρίσκεται στα κατεχόμενα θα ανήκει στους τουρκοκύπριους.
Πληροφορίες που μεταδίδει ο Μιχάλης Ιγνατίου αναφέρουν ότι Ελλάδα και Βρετανία, δεν είναι διατεθειμένες να παραστούν στις διαπραγματεύσεις σε επίπεδο πρωθυπουργών.
Μάλιστα, στην πρωινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν η Τερέζα Μέι και ο Αλέξης Τσίπρας ο Έλληνας πρωθυπουργός φέρεται να είπε ότι “δεν είμαστε ακόμα εκεί”, στο σημείο δηλαδή που απαιτείται η παρουσία των πρωθυπουργών των τριών εγγυητριών χωρών. Την ίδια άποψη φέρεται να έχει και η κ. Μέι.
Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναμένεται να επιβεβαιωθεί επισήμως η μετάβαση και πάλι του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κραν Μοντάνα. Από τις 13.00 συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο μαζί με τη διαπραγματευτική ομάδα, το οποίο ενημερώνεται για τις εξελίξεις από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τις αξιολογεί μαζί με την προετοιμασία ενόψει της αυριανής μέρας και τα διάφορα σενάρια.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια