FeaturedPost Slider Top

Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Κόλπα της Τουρκικής ΜΙΤ για να «εκθέσει» τους Αμερικάνους…

Η Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών, παρακολουθεί στενά τις κινήσεις των ΗΠΑ στη Συρία και ιδιαίτερα ό,τι αναφέρεται στις σχέσεις τους με τους Κούρδους, καθώς τους θεωρούν εχθρούς και απειλή για την ασφάλεια της χώρας τους.

Χθες κοινοποίησε λοιπόν πληροφορίες που προέρχονται από την ΜΙΤ μέσω του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων ANADOLU που αφορούν τη συνεχιζόμενη παροχή όπλων και εφοδίων στους Κούρδους της Συρίας. Ολόκληρο το σχετικό «ρεπορτάζ» στηρίζεται σε «έκθεση της ΜΙΤ»  αλλά αποδίδεται σε δημοσιογράφους που κρύβουν το όνομά τους, πηγές που κρύβουν το όνομά τους και ούτω καθεξής. Αναφέρει λοιπόν το πρακτορείο:

«Συνολικά, 195 φορτηγά που φέρονται ότι μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό για την τρομοκρατική ομάδα του PKK / PYD  πέρασαν από τα ιρακινά σύνορα και αργότερα έφθασαν στη βορειοανατολική συριακή επαρχία Al-Hasakah, σύμφωνα με πηγές της περιοχής.

Η παράδοση πραγματοποιήθηκε σε δύο ξεχωριστές αποστολές. 95 φορτηγά έφθασαν στην πόλη στις 13 Ιουλίου ενώ 100 φορτηγά έφθασαν την Τρίτη, ανέφεραν πηγές, που ζήτησαν να μην κατονομάζονται, λόγω φόβων ασφαλείας, δήλωσαν στην υπηρεσία Anadolu.

Τα τεθωρακισμένα οχήματα «Stryker» μαζί με τις δεξαμένες καυσίμων προσελκύουν την προσοχή κατά την αποστολή.

Πριν από την τελευταία παράδοση, 434 φορτηγά είχαν ήδη αποσταλεί στην περιοχή που κελέγχει το PKK/PYD. 60 φορτηγά στις 5 Ιουνίου, 20 φορτηγά στις 12 Ιουνίου, 50 φορτηγά στις 16 Ιουνίου, 120 φορτηγά μεταξύ 21 και 26 Ιουνίου, 82 φορτηγά στις 5 Ιουλίου και 102 φορτηγά στις 9 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια σε διάφορες ένοπλες ομάδες στη Συρία, συμπεριλαμβανομένου του PKK/PYD, περιλαμβάνει 12.000 Καλάσνικοφ, 6.000 πολυβόλα, 3.500 βαριά πολυβόλα, 3.000 RPG-7, 1.000 αμερικανικά AT-4 ή ρωσικά SPG- 9 αντι-τάνκ, 235 πυροβόλα όπλα διαφορετικών διαμετρημάτων, 100 τουφέκια ελεύθερων σκοπευτών, 450 κιάλια νυχτερινής όρασης PV-7 και 150 κιάλια με υπέρυθρο φωτισμό λέιζερ.

Η Συνδυασμένη Κοινή Δύναμη της Επιχείρησης «Εγγενής λύση» (CJTF – OIR) υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών – ανακοίνωσε στις 6 Ιουνίου ότι ξεκίνησε η επιχείρηση κατά της Ράκα με σκοπό την εκκαθάριση από το κέντρο της πόλης των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Ωστόσο, πηγές στην περιοχή λένε ότι η στρατιωτική βοήθεια από τις Η.Π.Α. φέρεται να έχει αρχίσει από το 2016.

Το PKK/PYD, η Συριακή έκδοση της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, ελέγχει την Al-Hasakah στα ανατολικά, βόρεια Ράκα, Μπανμπίτζ, στα ανατολικά τιν επαρχίες Χαλέπι, Αφρίν και Ταλ Ριφαάτ.

Το PKK, που αποτελεί τρομοκρατική οργάνωση κατά την Τουρκία, τις Η.Π.Α. και την ΕΕ, διεξήγαγε τρομοκρατική εκστρατεία εναντίον της Τουρκίας για περισσότερα από 30 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι. Συμμετέχει επίσης στην παράνομη παραγωγή, κατασκευή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ βλέπουν το PKK/PYD, το οποίο είναι μέλος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ως σύμμαχο στον αγώνα κατά του ΙΚ.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας δήλωσε τη Δευτέρα ότι μερικά από τα όπλα που στάλθηκαν στο PKK/PYD στο πλαίσιο της μάχης κατά των τζιχαντιστών είχαν εντοπιστεί κατά τη διάρκεια των επιδρομών που εκτελούσαν πρόσφατα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, αποδεικνύοντας ότι το PKK και η PYD είναι μια τρομοκρατική οργάνωση που συνεργάζεται.

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :