Τούρκος αρχι-ναύαρχος απειλεί με Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
Ενώ οι Τούρκοι το… φυσάν και δεν κρυώνει με το επεισόδιο με το τουρκικό εμπορικό πλοίο που δέχτηκε πυρά από τα πλοία της ελληνικής ακτοφυλακής, ο ναύαρχος Bülent Bostanoğlu συνέχισε τις ανθελληνικές του κορώνες.

Μιλώντας στην τελετή της επετείου των 100 χρόνων από την ίδρυση του τουρκικού στόλου στην Κωνσταντινούπολη και παρουσία του Ερντογάν και του αρχηγού του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, ο αρχηγός του τουρκικού Επιτελείου Ναυτικού, ναύαρχος Bülent Bostanoğlu, γνωστός και από προηγούμενες προκλήσεις του, εξαπέλυσε επίθεση κατά όσων επιβουλεύονται τα εθνικά δίκαια της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Α. Μεσόγειο.

Ο Τούρκος ναύαρχος στην καθέλκυση της κορβέτας Kınalı, αφού επαίνεσε τον τουρκικό στόλο ότι είναι από τους ισχυρότερους του κόσμου και ότι δεν φοβάται κανένα, ανέφερε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες αναβάθμισης του με την απόκτηση νέων φρεγατών και ανακαίνιση παλαιοτέρων με σύγχρονα πολεμικά μέσα.

Μάλιστα έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι ο τουρκικός στόλος είναι ανάμεσα στους… 10 πιο δυνατούς στον κόσμο.

Ο εν λόγο ναύαρχος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την επικαιρότητα εξαπολύοντας ανοιχτή επίθεση κατά της Ελλάδας ότι παραβιάζει τα τουρκικά δίκαια στο Αιγαίο.

Μάλιστα!

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια