Το σύστημα αντεπιτίθεται

Μετά από ένα διάστημα όπου το σύστημα είχε πανικοβληθεί και φοβόταν την κατάρρευσή του και την τιμωρία του, τώρα που έδεσε την Ελλάδα σε μνημόνια μέχρι το 2060 και εξασφαλίστηκε το ίδιο, αγρίεψε και εμμέσως άρχισε να απαγορεύει ακόμα και τυχόν συζήτηση ή προτάσεις για απομάκρυνση από τη «ζεστή» αγκαλιά του κ. Σόϊμπλε.

Το σύστημα λοιπόν αντεπιτίθεται. Θα το δείτε, ότι σιγά σιγά θα αρχίσει να ποινικοποιείται και να απειλείται τιμωρία για κάθε εναλλακτική πρόταση και κάθε συζήτηση για έξοδο από τη λογική Σόϊμπλε.

Άκουγα προχθές το βράδυ σε ένα καθεστωτικό ΜΜΕ τα αγριεμένα «παπαγαλάκια» του συστήματος να ζητούν την τιμωρία του κ. Βαρουφάκη, που ως αρμόδιος υπουργός είχε το «θράσος» να προτείνει στην κυβέρνηση αυτό που πίστευε για ένα "παράλληλο νόμισμα". Επίσης αναρωτιόντουσαν εκεί στο πάνελ, αν θα πρέπει να υπάρξει και τιμωρία του ίδιου του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, ο οποίος, κατά τα «παπαγαλάκια» αυτά παρανόμησε επειδή άκουσε τον υπουργό του να του λέει αυτή την «βδελυρή» πρόταση, αν και τελικά δεν την αποδέχτηκε.

Φανταστείτε δηλαδή τι θα γίνει με εμάς τους απλούς πολίτες ή με τυχόν καινούργια μικρά κόμματα που θα προτείνουν κάποια εναλλακτική απελευθέρωσης της χώρας από την οικονομική κατοχή και την σκλαβιά των μνημονίων.  Οι εισαγγελείς της μνημονιακής δικαιοσύνης θα πιάσουν αμέσως δουλειά.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια