Σε παραγωγή μέσα στο 2019 το τεχνολογικά ανεπτυγμένο MiG-35 των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων | Εικόνες - Βίντεο

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS η σειριακή παραγωγή των ανεπτυγμένων ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Mikoyan MiG-35 (ονομασία NATO: Fulcrum-F) θα ξεκινήσει μέσα στα επόμενα δυο χρόνια όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της MiG Aircraft Corporation Ίλια Ταρασένκο την Παρασκευή.

«Τώρα βρισκόμαστε σε περίοδο δοκιμών. Μετά τα αποτελέσματά τους η σειριακή παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει», είπε ο  διευθύνων σύμβουλος υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα συμβεί μέσα στα επόμενα δυο χρόνια.

Το MiG-35 είναι το πιο τεχνολογικά ανεπτυγμένο μαχητικό αεροσκάφος της Ρωσίας 4++ γενιάς πολλαπλών ρόλων που αναπτύχθηκε με βάση τα MiG-29K/ KUB και MiG-29M/ M2.

Το MiG-35 διαθέτει βελτιωμένα πτητικά και τεχνικά χαρακτηριστικά, τον πιο ανεπτυγμένο ραδιο-ηλεκτρονικό εξοπλισμό αλλά και ένα ευρύ οπλοστάσιο πυραύλων αέρος-αέρος αλλά και αέρος-εδάφους. Το μαχητικό αεροσκάφος μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες 2,23 Mach και η επιχειρησιακή του ακτίνα δράσης ξεπερνά το εύρος του προκατόχου του MiG-29 κατά 50%.

Οι πτητικές δοκιμές ξεκίνησαν του MiG-35 ξεκίνησαν στις 26 Ιανουαρίου και η διεθνής παρουσίαση του μαχητικού αεροσκάφους έλαβε χώρα στην Μόσχα ακριβώς την επόμενη ημέρα.

Το κρατικό πρόγραμμα εξοπλισμών της Ρωσίας ορίζει παραδόσεις αεροσκαφών MiG-35 στην Αεροπορία της χώρας μέχρι το 2020. Ο αρχηγός των ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, πτέραρχος Βίκτορ Μποντάρεφ, δήλωσε ότι έχει προγραμματιστεί η αγορά 30 τέτοιων μαχητικών αεροσκαφών.










* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια