Mε το δάχτυλο στη σκανδάλη έτοιμοι για ολοκληρωτική σύγκρουση

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
Σε κατά μέτωπο ολοκληρωτική σύγκρουση οδηγούνται οι τουρκικές δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή του Hatay, με τους Κούρδους που συγκεντρώνονται για να υπερασπίσουν την περιοχή του Afrin, στην βορειοδυτική Συρία που βρίσκεται υπό κουρδικό έλεγχο.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, στο παραπέντε επίκειται μαζική εισβολή τουρκικών δυνάμεων μαζί με τον λεγόμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό της συριακής αντιπολίτευσης στην περιοχή του Afrin, που αποτελεί κουρδικό θύλακα διπλά στα τουρκικά σύνορα.

Η στρατιωτική επιχείρηση των Τούρκων, όπως ανακοινώσε η Άγκυρα, θα περιλαμβάνει τις περιοχές του Tel Rıfat-Afrin και την αεροπορική βάση Minig Hava Üssü που χρησιμοποιείται από τους Κούρδους.

Η περιοχή αυτή αποτελεί «αγκάθι» για την Άγκυρα, γιατί είναι ο κρίκος που θα συνδέσει τις κουρδικές περιοχές για την δημιουργία του λεγόμενου Βορείου Διαδρόμου υπό κουρδικό αλλά και αμερικανικό έλεγχο.

Η κατάσταση είναι ήδη έκρυθμη και η σύγκρουση αν τελικά οι Τούρκοι τολμήσουν να εισβάλουν, θα είναι πολύ σκληρή, καθώς θα ξεσηκώσει έντονες αντιδράσεις και από την Δαμασκό ενώ θολή παραμένει η στάση των Ρώσων που πολύ κοντά έχουν τις δικές τους δυνάμεις.

Ίδωμεν!

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια