Βελτιωμένες αναζητήσεις για τέχνη σε Google Search και Google Street View

Νέα χαρακτηριστικά ανακοίνωσε η Google στην αναζήτηση (Google Search) και το Google Street View, με σκοπό τη διευκόλυνση των χρηστών που αναζητούν περισσότερες πληροφορίες για την τέχνη.

Όπως αναφέρει η Google, κάθε μήνα, στη μηχανή αναζήτησης της Google γίνονται περισσότερες από 500 εκατομμύρια αναζητήσεις σχετικές με την τέχνη. Πλέον, όταν ο χρήστης αναζητά έναν καλλιτέχνη, θα μπορεί να βλέπει ένα διαδραστικό πάνελ πληροφοριών που θα επισημαίνουν τρόπους για έρευνες σε βαθύτερο επίπεδο (όπως πχ να δει μια συλλογή από έργα καλλιτεχνών, ή να περιηγεθεί σε μουσεία).
Επίσης, για μερικά έργα υπάρχει η δυνατότητα να δει τις εικόνες σε υψηλή ανάλυση, απευθείας από το Google Arts&Culture.
«Μπορείτε να επισκεφθείτε εκατοντάδες μουσεία σε όλο τον κόσμο από το λάπτοπ σας με το Google Maps και το Google Arts & Culture. Από σήμερα, η εικονική σας περιήγηση στο Street View είναι περισσότερο ενημερωτική στην οθόνη του υπολογιστή και στον browser του Chrome στο κινητό» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.
Όταν ο χρήστης περιηγείται στα δωμάτια των μουσείων στους χάρτες του Google θα μπορεί να βλέπει χρήσιμα σχόλια στον τοίχο δίπλα από κάθε έργο. «Κάνοντας κλικ σε αυτά τα σχόλια, θα σας μεταφέρει σε μια νέα σελίδα με περισσότερες πληροφορίες που παρέχονται από εκατοντάδες γνωστά μουσεία. Θα μπορείτε επίσης να κάνετε ζουμ σε εικόνες υψηλής ανάλυσης- που θα σας φέρουν πιο κοντά σε αυτά τα εικονικά έργα απ’ όσο φανταστήκατε ποτέ» συμπληρώνεται σχετικά.
Για τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, η Google χρησιμοποίησε λογισμικό οπτικής αναγνώρισης, παρεμφερές με την τεχνολογία που επιτρέπει την αναζήτηση αρχείων στη φωτογραφική συλλογή στο Google Photos. Το λογισμικό αυτό σκάναρε τοίχους των μουσείων σε όλο τον κόσμο, προσδιορίζοντας και κατηγοριοποιώντας περισσότερα από 15.000 έργα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια