Ο Ερντογάν δημιουργεί τον δικό του προσωπικό ισλαμιστικό Στρατό | Βίντεο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα σχέδια του Τούρκου  προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν για την συγκρότηση ενός πανίσχυρου παραστρατιωτικού ισλαμιστικού Στρατού ο  οποίος θα είναι υπό τον πλήρη έλεγχό του.

Στόχος του Τούρκου προέδρου η δημιουργία ενός ένοπλου σώματος με παραστρατιωτική δομή παρόμοια με αυτή των Ιρανών «Φρουρών τη Επανάστασης», ή της «Προεδρικής Φρουράς» του Ιράκ επί Σαντάμ Χουσείν, χρησιμοποιώντας ως φορέα για τον σχηματισμό του την εταιρεία μισθοφόρων ισλαμιστών SADAT.
Το καθεστώς Ερντογάν, όπως γράφει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat News, έχει υποστεί σημαντικά πλήγματα  τόσο στη Συρία όσο και στο βόρειο (τουρκοκρατούμενο) Κουρδιστάν, δηλαδή στη νοτιοανατολική Τουρκία, στον πόλεμό του ενάντια στους Κούρδους.

Τα πλήγματα αυτά  ανάγκασαν τον Ερντογάν να επανεργοποιήσει την JİTEM, την υπηρεσία πληροφοριών της Στρατοχωροφυλακής, η οποία στρατολογεί Τούρκους ως κατασκόπους και πληροφοριοδότες στις  κουρδικές περιοχές.
Επίσης συστήνει μικρές σε αριθμό αλλά ισχυρές σε οπλισμό παραστρατιωτικές μονάδες υπό την κάλυψη ιδιωτικών εταιρειών ασφάλειας.
Μάλιστα σε αυτές τις εταιρείες ο Ερντογάν έχει δώσει το δικαίωμα οπλοφορίας.
Ο κύριος όμως παραστρατιωτικός μηχανισμός του Ερντογάν είναι η εταιρεία SADAT, η οποία και έχει αναλάβει όλο το πρόγραμμα  δημιουργίας του ισλαμιστικού Στρατού, ο οποίος θα είναι πιστός  στο Παλάτι και στον ίδιο τον Ερντογάν.
Η εταιρία ασφάλειας SADAT δημιουργήθηκε από τον πρώην στρατηγό Adnan Tanriverdi, ο οποίος αποστρατεύθηκε το 1997 εξαιτίας των ισλαμιστικών του πεποιθήσεων.  Λίγο αργότερα θα έβρισκε «στέγη» ως μυστικοσύμβουλος του Ερντογάν. Το 2012 (και με τη σύμφωνη γνώμη του Τούρκου προέδρου) δημιούργησε την εταιρεία SADAT στην οποία έβρισκαν «καταφύγιο» πολλοί τούρκοι απόστρατοι και φανατικοί ισλαμιστές. Έκτοτε η εταιρεία μεγάλωσε, γιγαντώθηκε και τώρα χρησιμεύει ως ο φορέας μέσω του οποίου δημιουργείται ο νέος Στρατός του Ερντογάν.





* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια