Ώρα μηδέν για την Κύπρο

Ο δολοφόνος πάντα επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Εκείνοι που μάτωσαν την Κύπρο επιστρέφουν με τη μία ή την άλλη μορφή, για να τελειώσουν την εθνοκτονία που ξεκίνησαν οι Τούρκοι.

Οι γνωστοί «φίλοι» του Ελληνισμού της Κύπρου, εκείνοι που ενθάρρυναν και διευκόλυναν την εισβολή του Αττίλα το 1974 προσπαθούν να νεκραναστήσουν το Σχέδιο Ανάν μέσω της νέας Διάσκεψης για το Κυπριακό που θα γίνει στην Ελβετία. Οσοι θέλουν να καταστήσουν το νησί εργαλείο των γεωπολιτικών σχεδιασμών τους, αφού πρώτα το καταντήσουν «ουρά» της Αγκυρας, δεν απογοητεύονται. Ηττήθηκαν μεν κατά κράτος από τον αξέχαστο Τάσσο Παπαδόπουλο, αλλά τώρα γνωρίζουν ότι τα ηγετικά αναστήματα έχουν μικρύνει επικίνδυνα.

Εχουν και την υπομονή και τους πόρους και τους υπηρέτες, συνεργάτες και πράκτορές τους στην Ελλάδα και στην Κύπρο, για να επαναλαμβάνουν εν χορώ ότι πρόκειται για την «τελευταία μεγάλη ευκαιρία» για «λύση στο Κυπριακό» και ότι «όλες οι επόμενες θα είναι κατά πολύ χειρότερες από αυτή την... ανέλπιστη που μόλις παρουσιάστηκε».

Η «δημοκρατία» είναι η μοναδική εφημερίδα που ασχολείται σε καθημερινή βάση με το θέμα, παρουσιάζοντάς το στις σωστές διαστάσεις του, θέτοντας στη διάθεση των αναγνωστών όλα τα στοιχεία (αποχώρηση στρατευμάτων, εγγυήσεις, επεμβατικά δικαιώματα Τουρκίας κ.ά) που αποδεικνύουν πόσο μεγάλη παγίδα έχει στηθεί για τον Ελληνισμό της Κύπρου στη Διάσκεψη της Ελβετίας.

Οπως έγραψε η εφημερίδα μας, στο θέμα παρενέβη με κείμενο που ανάρτησε στην προσωπική ιστοσελίδα του ο Μίκης Θεοδωράκης, απευθύνοντας «έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας παράνομη και αντίθετη προς το Ευρωπαϊκό Δίκαιο τη Διάσκεψη και ανεπίτρεπτη τη συμμετοχή Αθήνας και Λευκωσίας σε αυτή, καθότι συνιστά αναγνώριση του ρόλου τρίτων κρατών στην Κύπρο».

Οπως και ο πολύπειρος μουσικοσυνθέτης, οι Ελλαδίτες και οι Ελληνοκύπριοι ξέρουν τι σχεδιάζεται και τι πρόκειται να εφαρμοστεί στο νησί, αν οι πολιτικοί πέσουν στην παγίδα που στήθηκε στην Ελβετία. Η ευθύνη και το καθήκον για τη συνέχεια πέφτει στους ώμους των αδελφών μας Κυπρίων.

Πηγή Εφημερίδα Δημοκρατία
Φωτο: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης στη πτήση για το Crans Montana, της Ελβετίας, όπου θα συμμετάσχει στην πολυμερή Σύνοδο για την Κύπρο υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, που θα αρχίσει στις 28 Ιουνίου. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια