Πανελλήνιες 2017: Πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες

Aργοπορημένα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές θα γίνει φέτος η ανακοίνωση των βαθμολογιών.  Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως οι Πανελλαδικές Εξετάσεις ξεκίνησαν στις 6 Ιουνίου, ενώ πέρσι άρχισαν αρκετά νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 16 Μαΐου.

Οι επιδόσεις των φετινών υποψηφίων που μετείχαν στις Πανελλήνιες θα ανακοινωθούν ή την Παρασκευή 30 Ιουνίου ή την Τρίτη 4 Ιουλίου.
Στις εξετάσεις συμμετείχαν συνολικά 104.929 υποψήφιοι, εκ των οποίων 85.908 προέρχονται από γενικά λύκεια (έναντι των 82.895 του 2016) και 19.021 από τα ΕΠΑΛ (έναντι των 17.803 το ’16).
Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται η βαθμολόγηση των γραπτών από τους καθηγητές, ενώ διεξάγονται και οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα. Η βαθμολόγηση ξεκινά μετά τις 12 το μεσημέρι της μεθεπόμενης ημέρες από αυτή που εξετάστηκε ο μαθητής.
Σύμφωνα με τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, υπάρχουν δύο βαθμολογητές και ο καθένας μπορεί να διορθώσει μέχρι 300 γραπτά για πρώτη βαθμολόγηση και άλλα 300 για δεύτερη. Το γραπτό αναβαθμολογείται στην περίπτωση που οι βαθμοί των δύο βαθμολογητών απέχουν πάνω από 12 μονάδες (με άριστα το 100). Στην περίπτωση αυτή, οι βαθμοί καλύπτονται με μαύρα αυτοκόλλητα και το γραπτό παραδίδεται σε τρίτο βαθμολογητή.



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια