SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2017: Οι χάρτες των ειδικών διαδρομών και οι προσβάσεις των θεατών

Δημοσιεύτηκαν από την επίσημη ιστοσελίδα του SEAJETS Acropolis Rally 2017 http://acropolisrally.gr οι αναλυτικές οδηγίες για τις προτεινόμενες προσβάσεις θεατών στις ειδικές διαδρομές του αγώνα, όπως και οι αντίστοιχοι χάρτες, καθώς και η πλήρης διαδρομή του αγώνα σε ψηφιακή μορφή.

Εξοπλιστείτε κατάλληλα για τις καιρικές συνθήκες της εποχής και προγραμματίστε εγκαίρως το χρόνο άφιξής σας στο σημείο που θα επιλέξετε, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα ωράρια.

Παρασκευή 2/6/2017
Qualifying Stage

ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΑ ΕΙΔΙΚΉ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Μήκος: 3,70 χλμ.
Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: 06:30
Ελεύθερα δοκιμαστικά
Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: 08:30
Κατατακτήρια ειδική διαδρομή
Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: 11:23
Περιγραφή: Η διαδροµή που έχει χρησιµοποιηθεί σαν Shakedown παλιότερα, βρίσκεται πολύ κοντά στο Service Park. Ξεκινάει µε ένα γρήγορο στενό κατηφορικό κοµµάτι µήκους περίπου ενός χιλιοµέτρου, για να ακολουθήσει ένα αντίστοιχα στενό και ιδιαίτερα ανηφορικό τµήµα για άλλα 1,2 χλµ. Τελειώνει µε σχετικά φαρδύ κατηφορικό και γρήγορο κοµµάτι.


ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ

1

Ερχόμενοι από Αθήνα μέσω ΝΕΟ Αθηνών-Λαμίας, στην είσοδο της Λαμίας συνεχίζετε ευθεία προς Λάρισα-Στυλίδα. Σε 4,83 χλμ. βγαίνετε δεξιά στην έξοδο προς «ΒΙΠΕ Λαμίας – Αγία Παρασκευή». Αμέσως μετά την έξοδο, στο «ταφ» όπου δεξιά πρατήριο καυσίμων ΒΡ, μηδενίζετε το χιλιομετρητή, στρίβετε δεξιά προς Στυλίδα και ακολουθείτε το road book.
Έπειτα από 2,7 χλμ., αφού παρκάρετε στο πλάτωμα, περπατώνας αριστερά για 180 μέτρα φτάνετε στο 1,04 χλμ. της ειδικής διαδρομής.

Ερχόμενοι από Θεσσαλονίκη, αμέσως μετά τα νέα διόδια συναντάτε την έξοδο προς «ΒΙΠΕ Λαμίας – Αγία Παρασκευή». Αμέσως μετά την έξοδο, στο «ταφ» όπου δεξιά πρατήριο καυσίμων ΒΡ, μηδενίζετε το χιλιομετρητή, στρίβετε δεξιά προς Στυλίδα και ακολουθείτε το road book.

Ερχόμενοι μέσα από την πόλη της Λαμίας, ακολουθείτε το δρόμο προς Νέα Μαγνησία-Αγία Παρασκευή-Στυλίδα. Στα 1,70 χλμ. μετά το χωριό Αγία Παρασκευή, συναντάτε δεξιά σας την έξοδο από τη ΝΕΟ προς ΒΙΠΕ Λαμίας και πρατήριο καυσίμων ΒΡ, όπου μηδενίζετε το χιλιομετρητή, στρίβετε δεξιά προς Στυλίδα και ακολουθείτε το road book.

Χάρτης

Σάββατο 3/6/2017
ΕΔ 1/4 Seajets Γραβιά

Μήκος: 24,81 χλμ.
Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: 07:30
Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου Ε.Δ.1: 10:08
Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου Ε.Δ.4: 14:47
(δε θα ανοίξει µετά το τέλος της Ε.Δ. 1)

Περιγραφή: Πρόκειται για τη γνωστή Ε.Δ. Δροσοχώρι, με αντίθετη φορά. Τα πρώτα 10 χλμ. είναι στενά,  σχετικά σκληρά και ανηφορικά. Από εκεί και μετά ακολουθούν άλλα 15,70 χλμ. κατηφορικά και με ιδιαίτερα καλό οδόστρωμα, στοιχείο που προδιαθέτει θετικά τους αγωνιζόμενους.

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ


1Α – 1Β

Κινούμενοι στη ΝΕΟ Αθήνας-Λαμίας φτάνετε στον κόμβο Θερμοπυλών όπου, ερχόμενοι από Αθήνα στρίβετε αριστερά, ενώ αν έρχεστε από Λαμία δεξιά. Σε 20,68 χλμ., στον κόμβο προς Λιβαδιά-Αμφίκλεια στρίβετε αριστερά και έπειτα από 10,28 χλμ., μετά τη γέφυρα του τρένου, στρίβετε δεξία στη διασταύρωση προς Πολύδροσο-Λιλαία. Διασχίζετε το χωριό Πολύδροσο και σε 9,61 χλμ. συναντάτε διασταύρωση, όπου στρίβετε αριστερά προς Επτάλοφο-Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Σε 9,82 χλμ., στην είσοδο του χωριού Επτάλοφος μηδενίστε το χιλιομετρητή.

Ακολουθώντας το road book μέχρι το 11,72 χλμ., έχετε δύο επιλογές:

Α) είτε να στρίψετε δεξιά και έπειτα από 3,50 χλμ. να φτάσετε στην πρόσβαση 1Α όπου το 9,71 χλμ. της ειδικής διαδρομής

Β) είτε να συνεχίσετε ευθεία και σε 5,34 χλμ. να φτάσετε στην πρόσβαση 1Β όπου το 11,23 χλμ. της ειδικής διαδρομής.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή ο δρόμος από το σημείο 1Α αποτελεί πιθανή διαφυγή ασθενοφόρου, παρκάρετε έτσι ώστε να µην εμποδίζετε την κυκλοφορία.

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Χάρτης

ΕΔ 2/5 Άμφισα

Μήκος: 14,29 χλμ.
Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: 08:30
Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου Ε.Δ. 2: 11:01
Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου Ε.Δ. 5: 15:40
(δε θα ανοίξει µετά το τέλος της Ε.Δ. 2)

Περιγραφή: Η χαρά του οδηγού και του θεατή! Η πιο ενδιαφέρουσα οδηγικά ειδική διαδροµή του αγώνα, µε τέλειο οδόστρωµα.
Ελαφρά ανηφορική και φαρδυά στο ξεκίνηµά της, µε πολύ γρήγορες καµπές, ενώ στη συνέχεια µπαίνει µέσα στο ελατόδασος για να τερµατίσει πάνω από το χωριό Προσήλιο. Χαρακτηριστική ειδική διαδροµή του αγώνα, από τη δεκαετία του 70.

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ

1

Κινούμενοι στον κεντρικό δρόμο Ιτέας-Άμφισσας-Γραβιάς-Λαμίας στρίβετε προς Λιδωρίκι και μηδενίζετε το χιλιομετρητή. Ακαλουθήστε το road book για 6,52 χλμ. και στη συνέχεια, αφήνοντας δεξιά την αφετηρία της ειδικής διαδρομής, συνεχίστε ευθεία. Έπειτα από 12,74 χλμ. φτάνετε στο 4,74 χλμ. της ειδικής διαδρομής.

Χάρτης

ΕΔ 3/6 EKO Racing Παλαιοχώρι

Μήκος: 12,43 χλμ.
Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: 09:30
Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου Ε.Δ.3: 12:04
Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου Ε.Δ.6: 16:43
(δε θα ανοίξει µετά το τέλος της Ε.Δ. 3)

Περιγραφή: Το πρώτο, πολύ ανηφορικό, μέρος, διαδέχεται ένα πολύ σκληρό κομμάτι που οδηγεί στη γνωστή λίμνη του Ελευθεροχωρίου, όπου το θέαμα είναι εξασφαλισμένο. Ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για τους κατοίκους της Φθιώτιδας, με μοναδικό αρνητικό στοιχείο ότι κάποιος πρέπει να πάει από πολύ νωρίς και να «κλειστεί» στο σημείο. Ακολουθεί ένα σχετικά στενό και σβέλτο κομμάτι, μέχρι τον τερματισμό πριν το Ελευθεροχώρι.

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ

1

Κινούμενοι στη ΝΕΟ Αθήνας-Λαμίας φτάνετε στον κόμβο Θερμοπυλών όπου, ερχόμενοι από Αθήνα στρίβετε αριστερά, ενώ αν έρχεστε από Λαμία δεξιά, και ανεβαίνετε προς τον Μπράλο. Σε 19,15 χλμ., στρίβετε αριστερά στον κόμβο του Μπράλου, προς Παλαιοχώρι. Ακριβώς στην εκκλησία μηδενίζετε το χιλιομετρητή. Έπειτα από 2,52 χλμ. και αφού έχετε μπει στο Παλαιοχώρι, στρίβετε αριστερά προς Λίμνη Καλλιδρόμου Παλαιοχωρίου Δωριέων όπου δεξιά κλειστή ταβέρνα και αριστερά υποσταθμός της ΔΕΗ. Διασχίζετε το χωριό και μετά από ακόμα 1,61 χλμ. φτάνετε στο 2,08 χλμ. της ειδικής διαδρομής.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή ο δρόμος της πρόσβασης αποτελεί πιθανή διαφυγή ασθενοφόρου, παρκάρετε
έτσι ώστε να µην εμποδίζετε την κυκλοφορία.

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

2
Κινούμενοι στη ΝΕΟ Αθήνας-Λαμίας φτάνετε στον κόμβο Θερμοπυλών όπου, ερχόμενοι από Αθήνα στρίβετε αριστερά, ενώ αν έρχεστε από Λαμία δεξιά, και ανεβαίνετε προς τον Μπράλο. Σε 15,15 χλμ., συνεχίζετε ευθεία στη διασταύρωση που δεξιά οδηγεί προς Σκαμνό-Παύλιανη-Μαυρολιθάρι. Ακολουθώντας το road book, μετά από 2,23 χλμ. βγαίνετε δεξιά και περνάτε πάνω από τη γέφυρα. Μετά από ακόμα 4,20 χλμ. φτάνετε στο 5,96 χλμ. της ειδικής διαδρομής.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η πρόσβαση είναι κατάλληλη ΜΟΝΟ για αυτοκίνητα 4x4 και μοτοσυκλέτες τύπου enduro.

Χάρτης

Κυριακή 4/6/2016
ΕΔ 7/10 EKO Racing Ελευθεροχώρι

Μήκος: 17,87 χλμ.
Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: 06:30
Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου Ε.Δ.7: 08:55
Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου Ε.Δ.10: 13:06
(δε θα ανοίξει µετά το τέλος της Ε.Δ. 7)

Περιγραφή: Ξεκινάει με το τελευταίο κομμάτι της τελευταίας ειδικής διαδρομής της πρώτης ημέρας
(Παλαιοχώρι) αλλά με την αντίθετη φορά και στη λίμνη στρίβει αριστερά προς Μενδενίτσα. Μετά τη λίμνη μπαίνει στο δάσος και έπειτα από ένα σκληρό κομμάτι περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων, περνάει δίπλα από τη μεγάλη λίμνη. Τελειώνει με ένα σχετικά στενό κατηφορικό κομμάτι, πάνω από το χωριό Μενδενίτσα.

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ

1
Κινούμενοι στη ΝΕΟ Αθήνας-Λαμίας φτάνετε στον κόμβο Θερμοπυλών όπου, ερχόμενοι από Αθήνα στρίβετε αριστερά, ενώ αν έρχεστε από Λαμία δεξιά, και ανεβαίνετε προς τον Μπράλο. Σε 19,15 χλμ., στρίβετε αριστερά στον κόμβο του Μπράλου, προς Παλαιοχώρι. Ακριβώς στην εκκλησία μηδενίζετε το χιλιομετρητή. Έπειτα από 2,52 χλμ. και αφού έχετε μπει στο Παλαιοχώρι, στρίβετε αριστερά προς «Λίμνη Καλλιδρόμου Παλαιοχωρίου Δωριέων» όπου δεξιά κλειστή ταβέρνα και αριστερά υποσταθμός της ΔΕΗ. Διασχίζετε το χωριό και μετά από ακόμα 6,98 χλμ., ακολουθώντας το road book, φτάνετε στο 3,94 χλμ. της ειδικής διαδρομής.
Τα τελευταία 5,37 χλμ. της πρόσβασης ενδέχεται να έχουν χαλασμένο οδόστρωμα από το πέρασμα των αγωνιστικών την προηγούμενη μέρα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή ο δρόμος της πρόσβασης αποτελεί πιθανή διαφυγή ασθενοφόρου, παρκάρετε έτσι ώστε να µην εμποδίζετε την κυκλοφορία.

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ  ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

2
Κινούμενοι στην ΠΑΕ Αθηνών-Λαμίας ερχόμενοι από τις Θερμοπύλες ή από τα Καμμένα Βούρλα, μηδενίζετε το χιλιομετρητή στην πινακίδα που σηματοδοτεί την έξοδο για Ανάβρα. Ακολουθείτε το road book και μετά από 14,33 χλμ. φτάνετε σε διχάλα όπου:
Α
Αν συνεχίσετε ευθεία φτάνετε στο 12,77 χλμ. της ειδικής διαδρομής,
Β
Αν στρίψετε αριστερά φτάνετε στο 12,95 χλμ. της ειδικής διαδρομής.

Χάρτης

ΕΔ 8/11 Seajets Ρεγγίνι

Μήκος: 11,61 χλμ.
Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: 07:15
Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου Ε.Δ.8: 09:48
Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου Ε.Δ.11: 13:59
(δε θα ανοίξει µετά το τέλος της Ε.Δ. 8)

Περιγραφή: Γνωστή από τα παλιότερα Ράλλυ Ακρόπολις, ξεκινάει με πολύ ανηφορικό και στενό κομμάτι, για να περάσει στη συνέχεια από τα γνωστά «νερά» και μετά από σχετικά σκληρό ανηφορικό κομμάτι να κατηφορίσει ευχάριστα προς το χωριό Ελάτεια. Πριν τερματίσει υπάρχει και ένα ασφάλτινο κομμάτι,  μήκους 310 μέτρων.

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ

1
Α

Ερχόμενοι είτε από Λαμία-Αμφίκλεια προς Λιβαδιά, είτε από Λιβαδιά προς Αμφίκλεια-Λαμία,
μπαίνετε στο χωριό Κάτω Τιθορέα και στρίβετε προς Ελάτεια. Σε 2,83 χλμ. φτάνετε σε μεγάλη
διασταύρωση, μηδενίζετε το χιλιομετρητή και συνεχίζετε ευθεία ακολουθώντας το road book.
Έπειτα από 9,50 χλμ. φτάνετε στο 4,31 χλμ. της ειδικής διαδρομής.

Β
Εάν από στο παραπάνω σημείο στρίψετε δεξιά, συνεχίζοντας μέσα στην ειδική διαδρομή ΠΡΙΝ
ΚΛΕΙΣΕΙ (07:15) φτάνετε στο 5,33 χιλιόμετρό της. Από εκεί, ακολουθώντας το δρόμο που φεύγει
προς τα αριστερά (1,13 χλμ.), φτάνετε στο 21,88 χλμ. της ΕΔ 9-12 Ελάτεια-Καρυά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Από αυτήν την πρόσβααση θα μπορέσετε να φύγετε μόνο αφού ολοκληρωθεί και το δεύτερο πέρασμα των ΕΔ.

2
Στην έξοδο του χωριού Ελάτεια με κατεύθυνση προς Αταλάντη, στο πρατήριο καυσίμων Revoil
μηδενίζετε το χιλιομετρητή. Μετά από 780 μ. στρίβετε αριστερά στο χωματόδρομο και
ακολουθώντας το road book, μετά από ακόμα 5,12 χλμ., φτάνετε στο 11,10 χλμ. της ειδικής
διαδρομής.

Χάρτης

ΕΔ 9/12 Ελάτεια-Καρυά

Μήκος: 33,86 χλμ.
Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: 07:45
Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου Ε.Δ.9: 10:16
Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου Ε.Δ.12: 14:27
(δε θα ανοίξει µετά το τέλος της Ε.Δ. 9)

Περιγραφή: Η μεγαλύτερη και δυσκολότερη Ε.Δ. του αγώνα. Ξεκινάει με τα γνωστά 10 ανηφορικά
χιλιόμετρα, που μόνο χαρά μπορούν να προσφέρουν τόσο σε αγωνιζόμενους όσο και σε θεατές.
Στη συνέχεια και πριν το χωριό Ζέλι, στρίβει αριστερά και μετά από περίπου 5 ευχάριστα
χιλιόμετρα φτάνει στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, όπου και ένα θεαματικό άλμα. Στα επόμενα
12 χιλιόμετρα τα R5 αναμένεται να «ξεφύγουν» των N4. Τα τελευταία 7,50 χλμ είναι ιδιαίτερα αργά
με αλλεπάλληλες κλειστές στροφές που αναμενόμενα θα κουράσουν τους συμμετέχοντες.

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ


1

Από την έξοδο της Ελάτειας με κατεύθυνση προς Αταλάντη, στο πρατήριο καυσίμων Revoil
μηδενίζετε το χιλιομετρητή. Μετά από 780 μ. στρίβετε αριστερά στο χωματόδρομο και
ακολουθώντας το road book, έπειτα από 2,68 χλμ. φτάνετε στην αφετηρία της ειδικής διαδρομής,
όπου υπάρχει μεγάλος χώρος πάρκινγκ.

2

Από Λιβαδιά προς Αταλάντη, στη διασταύρωση που αριστερά οδηγεί προς Ελάτεια και δεξιά προς
Σφάκα, συνεχίζετε ευθεία για 5,19 χλμ. Στην επόμενη διασταύρωση στρίβετε αριστερά προς
Καλαπόδι και μηδενίζετε το χιλιομετρητή. Ακολουθώντας το road book θα φτάσετε στο 10,45 χλμ.
της ειδικής διαδρομής.

Αν έρχεστε από την Ελάτεια, μετά το πρατήριο καυσίμων Revoil που θα βρείτε στην έξοδο του
χωριού, συναντάτε διασταύρωση που ευθεία οδηγεί προς Σφάκα, δεξιά προς Λιβαδιά και
αριστερά προς Καλαπόδι - Αταλάντη. Στρίβετε αριστερά και μετά από 5,19 χλμ., στην επόμενη
διασταύρωση, στρίβετε αριστερά προς Καλαπόδι και μηδενίζετε το χιλιομετρητή. Ακολουθώντας
το road book θα φτάσετε στο 10,45 χλμ. της ειδικής διαδρομής.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή ο δρόμος της πρόσβασης αποτελεί πιθανή διαφυγή ασθενοφόρου, παρκάρετε έτσι ώστε να µην εμποδίζετε την κυκλοφορία.

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ


3

Εάν μπείτε στην ειδική διαδρομή ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΕΙ (08:45) και οδηγήσετε μέχρι το 21,88 χιλιόμετρό
της, θα βρείτε δρόμο μήκους 1,13 χλμ. που τη συνδέει με το 5,33 χλμ. της ΕΔ 8-11 SEAJETS
Ρεγκίνι.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Από αυτήν την πρόσβαση θα μπορέσετε να φύγετε μόνο αφού ολοκληρωθεί και το
δεύτερο πέρασμα των ΕΔ.


Χάρτης

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια