Αυτό είναι το νέο ηλεκτρομαγνητικό υπερόπλο της Τουρκίας: Υπόσχεται… κατακλυσμό και τοποθετείται ακόμα και σε όχημα!

H τουρκική εταιρεία Aselsan παρουσίασε τελικά το πυκνωτικό ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο οπλικό της σύστημα » rail gun TUFAN»στο IDEF 2017.(13th International Defence Industry Fair) που πρόκειται για το 13ο  Διεθνές Συνέδριο Άμυνας για το 2017, οικοδεσπότης του οποίου ήταν φέτος η Τουρκία.

Να σημειωθεί ότι το όνομα του, TUFAN, σημαίνει στα Τούρκικα, κατακλυσμός.

Πέρα από το  οπλικό σύστημα που παρουσιάστηκε  στην έκθεση  επιδείχτηκαν επίσης και τα πυρομαχικά που θα χρησιμοποιεί. Το τουρκικό πυκνωτικό ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο είναι ιδιαίτερα συμπαγές μικρό σε μέγεθος και όγκο και μπορεί να εγκατασταθεί σε μικρού εκτοπίσματος πλοία καθώς και σε όχημα.
Σύμφωνα με τουρκικές πηγές το μυστικό πρόγραμμα ανάπτυξης του νέου οπλικού συστήματος ξεκίνησε από την Aselsan το 2014 και οι πρώτες επιτυχημένες δοκιμές του Tufan πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 26 και 29 Δεκεμβρίου του 2016 γράφει το viadiplomacy.gr.

Το πυκνωτικό ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο Tufan προορίζεται για την αντιμετώπιση αεροπορικών απειλών έχει εμβέλεια 30 χλμ και ταχύτητα εξόδου κάνης 2.000-2.500 χλμ το δευτερόλεπτο.



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια