Η Αριστερά των Μνημονίων

Η επίθεση εναντίον του ελληνικού λαού κλιμακώνεται. Εκείνοι που συνήθιζαν να καμώνονται τους επαναστατημένους, τους αγανακτισμένους, τους εκφραστές της οργής της κοινωνίας για τα δεινά που περνά τσαλαπάτησαν τις υποσχέσεις τους.

Αυτοί που είχαν κάνει παντιέρα την εναντίωση στα Μνημόνια φέρνουν το ένα Μνημόνιο πίσω από το άλλο, και κάθε νέο είναι χειρότερο από το προηγούμενο. Όσοι μιλούσαν για συνταγές που «σκοτώνουν τον ασθενή» και -ορθά- ασκούσαν κριτική, άρθρο προς άρθρο, στις δανειακές συμβάσεις και στους εφαρμοστικούς νόμους προσπαθούν τώρα να παρουσιάσουν μια θεαματική πανωλεθρία ως... νίκη!

Ακόμα ένα Μνημόνιο της Αριστεράς είναι γεγονός. Αυτά που συμφώνησε η κυβέρνηση να δώσει ο λαός είναι αίμα και αυτά που θα πάρει πίσω ως αντάλλαγμα της μαζικής ανθρωποθυσίας είναι υποσχέσεις. Κατά έναν ειρωνικό τρόπο, η έφοδος στις τσέπες των Ελλήνων συμφωνήθηκε από την Αριστερά ανήμερα την Πρωτομαγιά στο... «Χίλτον».

Η εφημερίδα «δημοκρατία» επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά στο ρεπορτάζ της για τις πρόσφατες εξελίξεις στη μνημονιακή τραγωδία, στην οποία πρωταγωνιστούμε άθελά μας. Το άγριο ψαλίδισμα των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου ορίου είναι δύο από τα πολλά αντιλαϊκά και τερατώδη που αναμένεται να υπερψηφιστούν από την κυβερνητική πλειοψηφία, που θριαμβολογεί για τα... αντίμετρα, λησμονώντας να σχολιάσει επαρκώς τη συμφορά που θα προκαλέσουν τα μέτρα στην ασθμαίνουσα οικονομία μας.

Οι πιστωτές, τελικά, έχουν βρει ελεύθερο πεδίο δράσης στην Ελλάδα. Οι αντιστάσεις που έχει προβάλει ο πολιτικός κόσμος είναι από χλωμές και άτονες μέχρι ανύπαρκτες. Η ευθεία επίθεση στα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα, η έμμεση κατάσχεση των περιουσιών των Ελλήνων μέσω της υπερφορολόγησης και η διαιώνιση όλων των γραφειοκρατικών παθογενειών του κράτους είναι μερικά από τα «δώρα» των «σωτήρων» της πατρίδας στους ψηφοφόρους τους. Η τρόικα, φυσικά, όχι μόνο δεν λογοδοτεί στους Έλληνες, αλλά αξιώνει και το αντίθετο: να λογοδοτήσουν εκείνοι σε αυτήν, επειδή χρόνια «ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους» (προπαγανδιστική φράση που επαναλαμβάνεται αδιάκοπα από τους ελληνόφωνους συνεργάτες των ξένων).

Όλα βαίνουν επιτυχώς εναντίον μας.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια