Έρχεται ο νέος ευρωπαϊκός στρατός του… 4ου Ράιχ και των δορυφόρων του!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
Yλοποιώντας το παλιό σχέδιο ανασύστασης του Ράιχ σε στρατιωτικό επίπεδο, η Γερμανίδα καγκελάριος κ Μέρκελ, προχωρεί ακάθεκτη, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ επικαλούμενα σχετικό δημοσίευμα του Foreign Policy, για πρώτη φορά στην δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού υπό την κηδεμονία της Γερμανίας, ο οποίος μάλιστα θα είναι ανεξάρτητος από το ΝΑΤΟ και από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο νέο στρατιωτικό σώμα που θα διοικείται από το Βερολίνο, θα ενταχτούν σε πρώτη φάση εκτός από τις γερμανικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι ένοπλες δυνάμεις της Τσεχίας και της Ρουμανίας, δυο χώρες που έχουν πλήρως διαφοροποιηθεί στην Γερμανία. Σε δεύτερη φάση αναφέρονται οι σκανδιναβικές χώρες, οι βαλτικές χώρες και η Σλοβακία, ενώ γίνεται λόγος και για κάποιες βαλκανικές χώρες, ( εδώ ρωτάμε).

Το νέο αυτό στρατιωτικό σώμα θα έχει δυνάμεις άμεσης επέμβασης όποτε κρίνει αναγκαίο το Βερολίνο για την καταστολή εσωτερικών ταραχών, (βλέπε όσων αντιδρούν στην νέα γεροντοκρατία), αλλά και για εξωτερικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλάζοντας ριζικά την στρατιωτική δομή της Ευρώπης. Εδώ διαφαίνεται ο πρώτος στόχος προς τα ανατολικά, δηλαδή προς την Ρωσία.

Την ανάγκη της ίδρυσης ενός ευρωπαϊκού στρατού έχει ήδη επισημάνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, (γνωστός… αλκοολικός), κ Γιούγκερ, καθώς και πολλοί ευρωπαίοι παράγοντες που συμβαδίζουν με τα σχέδια της Μέρκελ.

Σχετικό με αυτή την εξέλιξη όπως αναφέρεται είναι και ότι οι στρατιωτικές δαπάνες της Γερμανίας έχουν αυξηθεί κατά 8% τα τελευταία χρόνια, ενώ ο αριθμός των στρατιωτών ενώ είχε μειωθεί μετά την λήξη του ψυχρού πολέμου και την ενοποίηση των δυο Γερμανιών, τα τελευταία χρόνια αυξάνεται συνεχώς.

Το 4ο Ράιχ αφού υπέταξε οικονομικά σχεδόν όλη την Ευρώπη, τώρα αποκτά και την αναγκαία στρατιωτική διάσταση. Όπως φαίνεται, ο «νέος μεταλλαγμένος» Χίτλερ δεν… είναι και πολύ μακριά!


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια