Τι θα πει ο Μακρόν για την Ελλάδα

globinfo freexchange

Μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των Γαλλικών προεδρικών εκλογών, ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν ανάμεσα σε εκείνους που έσπευσαν να συγχαρούν τον Εμμανουέλ Μακρόν.

Δεν θα σχολιάσουμε την ανόητη βιασύνη κάποιων να συγχαρούν τον οποιονδήποτε πριν ολοκληρωθεί μια εκλογική διαδικασία. Τι θα γίνει αν τελικά εκλεγεί η Λεπέν; Απλά θα την αγνοήσουν; Εν πάση περιπτώσει, δεν ξέρουμε αν ο Τσίπρας πιστεύει στ'αλήθεια ότι ο Μακρόν θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας, εφόσον νικήσει στο δεύτερο γύρο.

Αν πράγματι το πιστεύει, αυτό σημαίνει ότι συνεχίζει να έχει αυταπάτες ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς όφελος της Ελλάδας. Πρέπει να υπενθυμίσουμε στον κύριο Τσίπρα, ότι ο τραπεζίτης των Ρόθτσαϊλντ είχε τοποθετηθεί σε καίρια θέση στην κυβέρνηση Ολάντ.

Άρα, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στον κύριο Τσίπρα τι έκανε ο Φρανσουά Ολάντ προκειμένου να βοηθήσει την Ελλάδα να ξεφύγει από το μονοπάτι της νεοφιλελεύθερης καταστροφής στο οποίο την οδήγησε η Τρόικα των δανειστών: απολύτως τίποτα. Το μόνο που έκανε, ήταν να σέρνεται πίσω από τις αποφάσεις του άξονα Βρυξελλών-Βερολίνου και της μαφίας του ΔΝΤ. Δεν θα έπρεπε να περιμένουμε τίποτα διαφορετικό από τον "Σοσιαλιστή" Ολάντ με ανθρώπους σαν τον Μακρόν στην κυβέρνησή του.

Ο Μακρόν είναι αναμφίβολα το αγαπημένο παιδί του αδίστακτου νεοφιλελεύθερου κατεστημένου. Με τον τραπεζίτη στο τιμόνι της χώρας τα επόμενα χρόνια, ακόμα πιο μαύρες μέρες προμηνύονται για την Ελλάδα, καθώς βρίσκεται σε πλήρη σύμπλευση με Βρυξέλλες και Βερολίνο. Δεν είναι τυχαία άλλωστε τα πανηγύρια της φράξιας Σόιμπλε στο άκουσμα των αποτελεσμάτων. Έτσι, η Ευρωπαϊκή Χρηματοπιστωτική Δικτατορία θα έχει όλο το χρόνο να ολοκληρώσει το βάρβαρο πείραμα στην Ελλάδα.

Έτσι, παρά τα πανηγύρια της κυβέρνησης Τσίπρα για το ματωμένο πλεόνασμα του 4.19% (8 φορές πάνω από το 0.5% που είχε προβλέψει το ΔΝΤ), η νεοφιλελεύθερη δικτατορία θα συνεχίσει το καταστροφικό της έργο μέχρι να μετατρέψει την Ελλάδα στη Σομαλία της Ευρώπης. Ο Τσίπρας ελπίζει ότι θα πάρει κάτι για το χρέος, αλλά δεν είναι εκεί το ζήτημα. Εφόσον οι νεοφιλελεύθεροι σαδιστές βλέπουν ότι μπορεί να επιτύχει τέτοια πλεονάσματα, θα συνεχίσουν το βάρβαρο πείραμα προκειμένου να το μεταφέρουν παντού στην Ευρώπη.

Έτσι, δεν χρειάζεται να είναι κανείς προφήτης για να προβλέψει τι θα πει η νεοφιλελεύθερη μαριονέτα, Εμμανουέλ Μακρόν, για την Ελλάδα. Θα επαναλαμβάνει το γνωστό τροπάρι του τύπου 'η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις αλλά χρειάζεται ακόμη δουλειά', όπως επαναλαμβάνουν μόνιμα τα γνωστά 'ρομποτάκια' του νεοφιλελεύθερου ιερατείου για την Ελλάδα κατά τη διάρκεια όλων αυτών των επτά ετών αδιάκοπης καταστροφής.

Δεν γνωρίζουμε τι θα πει η Μαρίν Λεπέν για την Ελλάδα στην περίπτωση που εκλεγεί, αλλά ειλικρινά δεν περιμένουμε κάτι το συνταρακτικά διαφορετικό, καθώς δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια εφεδρεία του κατεστημένου.

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια