Η ελπίδα μόλις πέθανε στη Γαλλία ...

Γαλλικές εκλογές: μεγάλη απογοήτευση καθώς το κατεστημένο κερδίζει και πάλι


globinfo freexchange

Οι μάζες υποχώρησαν και πάλι απέναντι στο κατεστημένο. Παρά την βαριά κληρονομιά της Γαλλικής Επανάστασης, οι Γάλλοι υποτάχθηκαν στο κατεστημένο, στέλνοντας τη νεοφιλελεύθερη μαριονέτα, Εμμανουέλ Μακρόν και την εφεδρεία του νεοφιλελεύθερου κατεστημένου, Μαρίν Λεπέν, στο δεύτερο γύρο των Γαλλικών προεδρικών εκλογών.
Πρόκειται για άλλη μια μεγάλη ήττα για το λαό και για άλλη μια μεγάλη νίκη για το νεοφιλελεύθερο καθεστώς.

Ο ηγέτης της Αριστεράς, Ζαν-Λυκ Μελανσόν, ήταν η μοναδική επιλογή για μια ριζική αλλαγή στη Γαλλία και την Ευρώπη. Ωστόσο, οι ψηφοφόροι παγιδεύτηκαν μέσα στο κλίμα τρομοκρατίας που δημιούργησε το νεοφιλελεύθερο καθεστώς προκειμένου να κρατήσει τις μάζες υποταγμένες, παρά το γεγονός ότι το παραδοσιακό πολιτικό κατεστημένο υπέστη πανωλεθρία, όχι μόνο στη Γαλλία, αλλά και σχεδόν παντού στην Ευρώπη.

Ο τραπεζίτης Εμμανουέλ Μακρόν, πιθανόν να κερδίσει στο δεύτερο γύρο. Ο εκλεκτός της τραπεζικής δυναστείας των Ρόθτσαϊλντ είναι άλλη μια μαριονέτα της τραπεζικής μαφίας, όπως οι μαριονέτες της Goldman Sachs που κυβέρνησαν Ιταλία και Ελλάδα, έστω και για λίγο. Η περίπτωση Μακρόν, ωστόσο, είναι χειρότερη γιατί θα κυβερνήσει κανονικά και με την συγκατάθεση της λαϊκής ψήφου, σε αντίθεση με τον Μάριο Μόντι στην Ιταλία και τον Λουκά Παπαδήμο στην Ελλάδα.

Ο Μακρόν είναι αναμφίβολα το αγαπημένο παιδί του αδίστακτου νεοφιλελεύθερου κατεστημένου, η αντίστοιχη Χίλαρι Κλίντον της Γαλλίας. Με τον τραπεζίτη στο τιμόνι της χώρας τα επόμενα χρόνια, ακόμα πιο μαύρες μέρες προμηνύονται για την Ελλάδα, καθώς βρίσκεται σε πλήρη σύμπλευση με Βρυξέλλες και Βερολίνο. Δεν είναι τυχαία άλλωστε τα πανηγύρια της φράξιας Σόιμπλε στο άκουσμα των αποτελεσμάτων. Έτσι, η Ευρωπαϊκή Χρηματοπιστωτική Δικτατορία θα έχει όλο το χρόνο να ολοκληρώσει το βάρβαρο πείραμα στην Ελλάδα.

Έτσι, το βάρβαρο νεοφιλελεύθερο πείραμα θα επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη, εκτός και αν συμβεί κάποιο θαύμα στις επόμενες κρίσιμες εκλογές στη Γερμανία. Η Αριστερά εκεί είναι αρκετά αδύναμη και δεν φαίνεται ικανή να ανατρέψει το σκηνικό. Η ελπίδα, βέβαια, πεθαίνει πάντα τελευταία, ως γνωστόν.

Αλλά ακόμα και αν κερδίσει η Λεπέν στον τελικό γύρο, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια εφεδρεία του κατεστημένου. Δεν είναι σίγουρα η πρώτη επιλογή του, είναι λύση ανάγκης, αλλά το κατεστημένο θα τη φέρει στα μέτρα του, δηλαδή προς την κατεύθυνση της πλήρους εξασφάλισης των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, ακριβώς όπως έγινε με τον Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ.

Η Γαλλία μόλις έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να νικήσει το κατεστημένο, φέρνοντας την Αριστερά στην εξουσία, ακριβώς όπως συνέβη στις ΗΠΑ. Εκεί, οι Αμερικανοί είχαν δύο ευκαιρίες για μια πραγματική αλλαγή: η πρώτη ήταν με τον Σοσιαλιστή και αντίπαλο της Κλίντον στα προκριματικά του Δημοκρατικού κόμματος, Μπέρνι Σάντερς, η δεύτερη, με την επικεφαλής των Πρασίνων, Τζιλ Στάιν. Έχασαν και τις δύο.

Οι Ευρωπαίοι έχασαν άλλη μια μεγάλη μάχη απέναντι στις νεοφιλελεύθερες ελίτ, αλλά ο πόλεμος δεν έχει ακόμα τελειώσει ...


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια