Η κίνηση ΜΑΤ του Ερντογάν! Ο ρόλος του Πούτιν και η σημασία της για την Ελλάδα

Ένα βήμα πριν από την επίτευξη μία πολύ σημαντικής συμφωνίας που θα αλλάξει τις στρατιωτικές ισορροπίες  είναι η Τουρκία.

Οι συνομιλίες της Τουρκίας με τη Ρωσία για την αγορά του πυραυλικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 έχουν φθάσει σε ένα «τελικό στάδιο».

Αν και αυτό δεν σημαίνει πως θα υπογραφεί άμεσα μια συμφωνία, όπως δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ. Ωστόσο μόνο και μόνο το γεγονός αυτό φέρνει την Τουρκία πιο μπροστά σε σχέση με τη χώρα μας η οποία έχει αναπτύξει σύστημα   S300.

Ο Ισίκ δήλωσε επίσης σε συνέντευξη Τύπου πως οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν έχουν παρουσιάσει μια «οικονομικά αποτελεσματική» προσφορά για ένα εναλλακτικό αμυντικό σύστημα.

Η Τουρκία, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, ακύρωσε το 2015 μια προσφορά 3,4 δισ. δολαρίων ΗΠΑ για την αγορά ενός αμυντικού συστήματος πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς την οποία είχε κατακυρώσει προσωρινά στην Κίνα.

Στη συνέχεια η Τουρκία είχε πει ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να παραχθεί στη χώρα ένα πυραυλικό σύστημα, αλλά η στάση αυτή αργότερα άλλαξε.

«Είναι σαφές πως η Τουρκία χρειάζεται ένα πυραυλικό αμυντικό σύστημα αλλά οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ δεν έχουν υποβάλει προσφορά που να είναι οικονομικά αποτελεσματική», δήλωσε ο Ισίκ σε συνέντευξη Τύπου.

«Η εργασία για τους S-400 έχει φθάσει σε τελικό σημείο. Όμως το τελικό στάδιο δεν σημαίνει “ας υπογράψουμε μια συμφωνία αύριο το πρωί’».

Ο Ισίκ διευκρίνισε πως η Τουρκία δεν θα μπορέσει να ενσωματώσει τους S-400 στο σύστημα του ΝΑΤΟ.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια