Είμαστε στα καλά μας ή έχουμε πάθει ομαδική παράκρουση;

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης

Επειδή η προπαγάνδα του συστήματος πετάει πολλούς αριθμούς πάνω σε οικονομικά μοντέλα που ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ας δούμε τι ακριβώς υπογράφει η κυβέρνηση.

Υπογράφει λοιπόν πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για κάθε χρόνο και για πολλά χρόνια.

Αλήθεια, έχουμε συνειδητοποιήσει τι σημαίνει αυτό;

Το ΑΕΠ της χώρας αυτή τη στιγμή είναι περί τα 176 δις ευρώ. Επομένως, 3,5% επί του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα, σημαίνει 6,16 δις ευρώ το χρόνο. Δηλαδή τα έσοδα του Δημοσίου θα πρέπει να ξεπερνούν τις δαπάνες του (πλην τόκων) κατά 6,16 δις ευρώ για πολλά χρόνια.

Να σκεφτείτε μόνο ότι εφέτος που το δημόσιο μάζεψε όλο το χρήμα και δεν έκανε καμιά πληρωμή, μόλις και μετά βίας ξεπέρασε το 3% του ΑΕΠ. Φανταστείτε τι μαρτύριο μας περιμένει.

Από πού λοιπόν θα βγουν τα έσοδα που χρειάζεται; Φυσικά από αύξηση των φόρων. Πως θα μειωθούν οι δαπάνες; Φυσικά με μείωση μισθών, συντάξεων κ.λ.π.

Επειδή η κυβέρνηση πάει να πουλήσει δήθεν αντίμετρα, αυτά θα προέρχονται μόνο από το ποσό που θα ξεπεράσει το 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα.

Μετά από όλα αυτά σας ερωτώ: Πιστεύετε ότι θα πάμε καλύτερα ή χειρότερα; Επειδή η απάντηση μάλλον είναι αυτονόητη, αναρωτιέμαι γιατί υπογράφουν τέτοια πράγματα;


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια