Παραιτήθηκε ο Γιάννης Αλαφούζος από πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Του Μενέλαου Γκίβαλη

Παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Γιάννης Αλαφούζος. Τον ισχυρό άνδρα του "τριφυλλιού" και μέχρι σήμερα πρόεδρό του, Γιάννη Αλαφούζο, αναμένεται να διαδεχθεί ο βετεράνος παράγοντας Μάνος Μαυροκουκουλάκης.

Μάλιστα, πρέπει να σημειωθεί πως ο ρόλος του θα είναι διπλός καθώς παράλληλα θα είναι και διευθύνων σύμβουλος.

Ο λόγος για τον οποίον ο Γιάννης Αλαφούζος έλαβε την απόφαση να αποχωρήσει από την θέση του προέδρου δεν είναι άλλος από τον περιορισμένο χρόνο που διαθέτει καθώς επιθυμεί να τον μοιράζει και στις υπόλοιπες δραστηριότητες που έχει και αφορούν κυρίως στο ΣΚΑΪ αλλά και στις ναυτιλιακές του εταιρίες.

Όπως είναι γνωστό για την Παρασκευή (21/4) είναι προγραμματισμένη ΓΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ένα από τα θέματα που θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη είναι η ανάδειξη νέου ΔΣ καθώς λήγει η θητεία του παρόντος. Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η επιθυμία το νέο σχήμα να είναι πιο μικρό και σφιχτό προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της πράσινης ΠΑΕ.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να ξεκαθαριστεί πως οι αλλαγές στο ΔΣ δεν συνεπάγονται καμία αλλαγή στο ιδιοκτησιακό αλλά και το μετοχικό καθεστώς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο Αλαφούζος εξακολουθεί να είναι ο χρηματοδότης και το "αφεντικό" των "πράσινων". Η δε παρουσία του Μάνου Μαυροκουκουλάκη στη θέση του προέδρου δεν σημαίνει ότι ο ίδιος θα "τρέχει" την εταιρία αλλά θα είναι αυτός που θα υπογράφει και θα διεκπεραιώνει τα διαδικαστικά ζητήματα της ΠΑΕ.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια